Θεματικοί κύκλοι έκφραση – έκθεση Α΄ ενιαίου λυκείου

Περιγραφή
Με την εισαγωγή του νέου σχολικού βιβλίου Έκφραση – Έκθεση για το Λύκειο – Θεματικοί Κύκλοι διανοίγονται νέες δυνατότητες στη διδασκαλία και προστίθενται νέες απαιτήσεις στην εξέταση του γλωσσοεκφραστικού μαθήματος. Στο νέο αυτό πνεύμα ανταποκρίνεται και το βοήθημα αυτό -το πρώτο της σειράς- το οποίο περιλαμβάνει:
-εξήγηση λέξεων και φράσεων των κειμένων του σχολικού βιβλίου, που περιορίζουν στο ελάχιστο τις δυσκολίες κατανόησης,
-απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις του σχολικού βιβλίου.
Οι απαντήσεις είναι φυσικά ενδεικτικές. Συχνά, για μια ερώτηση παρατίθενται εναλλακτικές απαντήσεις, που δίνουν τη δυνατότητα στο μαθητή να κάνει συγκρίσεις και να προσεγγίζει κριτικότερα τα κείμενα.
Η οργάνωση της ύλης ακολουθεί πιστά το σχολικό εγχειρίδιο και το περιεχόμενό του επιχειρεί, καλύπτοντας τις χρηστικές ανάγκες, να διανοίξει νέους ορίζοντες και να καλλιεργήσει ευρύτερους προβληματισμούς στο μαθητή.Ο Δημήτρης Σφακιανάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης και σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης. Εργάζεται ως φιλόλογος σε Λύκειο της Δράμας και παράλληλα από το 2003 στο Περιφερειακό Επιμορφωτικό Κέντρο Καβάλας. Έχει εκδώσει βιβλία που εστιάζονται στη γλωσσική διδασκαλία στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (“Η γλώσσα και οι ιδέες”, 1997, “Βελτιώνω τον γραπτό μου λόγο”, 2001, “Η περίληψη στο Λύκειο”, 2003, όλα κυκλοφόρησαν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο).

Συγγραφέας: Σφακιανάκης Δημήτρης Ι., Μπακάλη Γεωργία Ε.
Εκδότης: Μεταίχμιο
Έτος έκδοσης: 2001
ISBN: 960-375-243-6
Σελίδες: 170
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Εκθέσεις (Μαθητικές) – Σπουδή και διδασκαλία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 7.04 €