Θέματα πληροφορικής κινηματογραφίας

Περιγραφή
Το βιβλίο “Θέματα πληροφορικής κινηματογραφίας” επικεντρώνεται στις πλέον δημιουργικές εφαρμογές του σύγχρονου αυτού οπτικοακουστικού κλάδου. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρεται στα στάδια παραγωγής, στην ιστορία και στη φύση της πληροφορικής εικόνας, αναλύει την πρακτική διάσταση της δημιουργίας, διεισδύει στο παρασκήνιο της δημιουργικής πράξης και περιγράφει εφαρμογές στην αρχιτεκτονική, στον κινηματογράφο, στην αστρονομία και στην παραγωγή παιχνιδιών, με σκοπό να καταδείξει το εύρος των δυνατοτήτων που προσφέρονται στους τεχνίτες της ψηφιακής εικόνας.
Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε αναγνώστες που έχουν την περιέργεια να γνωρίσουν τους νέους ορίζοντες που ανοίγονται χάρη στις τεχνικές πληροφορικής κινηματογραφίας. Δεν απαιτείται συγκεκριμένο τεχνικό υπόβαθρο, αν και είναι σίγουρο ότι όσοι αναγνώστες χρησιμοποιούν υπολογιστή θα το εκτιμήσουν περισσότερο. Η φιλοδοξία του συγγραφέα είναι να αποτελέσει κάθε παράγραφος ένα κίνητρο για περαιτέρω εξερεύνηση των θεμάτων που περιγράφονται.Ο Παναγιώτης Κυριακουλάκος είναι διπλωματούχος ηλεκτρολόγος μηχανικός της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ και διδάκτωρ Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου της Ναντέρ. Είναι παραγωγός και σκηνοθέτης ψηφιακών έργων που χρησιμοποιούν τεχνικές πληροφορικής κινηματογραφίας και έχει συμμετάσχει σε σημαντικό αριθμό ερευνητικών προγραμμάτων σε θέματα ψηφιακής εικόνας σε συνεργασία με ερευνητικούς φορείς και τα Ινστιτούτα Οπτικοακουστικών Μέσων στην Ελλάδα και στη Γαλλία. Έχει μακροχρόνια
διδακτική πείρα στο Πανεπιστήμιο της Σορβόνης και στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου σε θέματα νέων τεχνολογιών στον οπτικοακουστικό τομέα.

Συγγραφέας: Κυριακουλάκος Παναγιώτης
Εκδότης: Εκδόσεις Καστανιώτη
Έτος έκδοσης: 2007
ISBN: 960-03-4547-3
Σελίδες: 203
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Κινηματογράφος , Ηλεκτρονικοί υπολογιστές – Γραφικά
Σειρές: Κινηματογράφος

Τιμή σε ιστοσελίδες: 11.83 €