Θέλεις να γίνεις παράνυμφος – κουμπάρος;

Περιγραφή
Αγαπητέ Παράνυμφε,
Η απόφασή σου να γίνεις Παράνυμφος, αποτελεί για σένα μια ιδιαίτερη ευλογία στη ζωή σου.
Είναι μεγάλη η τιμή που σου γίνεται εκ μέρους των μελλονύμφων να σου προτείνουν να τους στεφανώσεις. Η τιμή γίνεται ακόμη μεγαλύτερη, γιατί αυτό ευλογείται και από την ίδια την Ορδόδοξο Εκκλησία μας που περιέλαβε από τα πρώτα χριστιανικά χρόνια τον Παράνυμφο, ως ιερό δεσμό στη ζωή Της.
Ως εκ τούτου η δέση σου μέσα στην εκκλησιαστική ζωή είναι μεγάλη και σίγουρα υπεύθυνη. Οφείλεις πρώτα εσύ ο ίδιος να γνωρίζεις τόσα πολλά για την ορδόδοξη πνευματική ζωή, ώστε κάθε φορά που θα σε χρειάζονται οι κουμπάροι σου να γίνεσαι συ ο ίδιος το φως, το παράδειγμα, το ήθος και ο κανόνας στη ζωή τους. Οι κουμπάροι σου πρέπει να μάθουν κάτι και από σένα που ανέλαβες να τους κατευθύνεις πνευματικά με την κουμπαριά σου.
Για τον λόγο αυτό οφείλεις να μάθεις πολλά και διάφορα που πιθανόν δεν ξέρεις για τον ορδόδοξο γάμο κι όμως τόσο εύκολα προχωράς να παντρέψεις.
Για όλα αυτά τα θέματα σχετικά με τον δεσμό του Παρανύμφου μπορείς να διαβάσεις και να μάθεις σ' αυτό το μικρό βιβλίο μας.
Ο π. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου γεννήθηκε το 1969 στην Ορεστιάδα του Νομού Έβρου. Είναι πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ., με μεταπτυχιακές σπουδές και διδακτορικό στο Ινστιτούτο Ανατολικών Σπουδών Ρώμης. Επίσης είναι διπλωματούχος της Βατικανής Σχολής Παλαιογραφίας. Είναι έγγαμος και πατέρας τριών παιδιών.

Συγγραφέας: Χριστοδούλου Θεμιστοκλής Σ.
Εκδότης: Ομολογία
Έτος έκδοσης: 2010
ISBN: 960-88401-3-9
Σελίδες: 95
Σχήμα: 16χ12
Κατηγορίες: Γάμος – Ορθόδοξη Ανατολική Εκκλησία
Σειρές: Ποιμαντικο-Λειτουργικά

Τιμή σε ιστοσελίδες: 4.73 €