Θέατρο και μουσικοκινητική για τα Χριστούγεννα

Περιγραφή
Σαν Άγιος Βασίλης, η καλή μας συγγραφέας και μουσικός, Μάρω Θεοδωράκη, μας φέρνει δώρο τα φετινά Χριστούγεννα, αυτό το πολύτιμο βιβλίο με cd.
-Εννέα ολοκαίνουριες χαρούμενες και τρυφερές θεατρικές παραστάσεις με σαφείς οδηγίες και τρία μουσικοκινητικά έργα.
-Εικοσιεννέα ολοκαίνουρια τραγούδια με πρωτότυπη μουσική, ενορχήστρωση και ερμηνεία.
Μέσα από τις σελίδες αυτού του βιβλίου μπορεί κανείς ν' ανακαλύψει έναν Άγιο Βασίλη αλλιώτικο απ' τους άλλους, τα πιο σκανδαλιάρικα καλικαντζαράκια, μελομακάρονα και κουραμπιέδες εν δράσει και άλλα πολλά.
Θα μπορούσαμε επίσης να χαρακτηρίσουμε την έκδοση αυτή ως πολυεργαλείο στα χέρια κάθε ανθρώπου που έρχεται σ' επαφή με τα παιδιά, γιατί τα ίδια τα θεατρικά κείμενα θα μπορούσαν να αναγνωστούν σαν ανεξάρτητες χριστουγεννιάτικες ιστορίες – παραμύθια ή να παιχτούν ως παραστάσεις κουκλοθέατρου.
Με αυτήν την έκδοση προσπαθούμε να πλησιάσουμε ακόμη και τα πολύ μικρά παιδιά, αυτά του νηπιαγωγείου και του παιδικού σταθμού, και να τα εισάγουμε από πολύ μικρά στον κόσμο της τέχνης του θεάτρου. Αυτό επιτυγχάνεται με τις προτεινόμενες μουσικοκινητικές παραστάσεις, οι οποίες είναι παραστάσεις χωρίς λόγο, μόνο με ήχο και κίνηση. Επιπρόσθετα, τα περισσότερα θεατρικά έργα του βιβλίου μπορούν εύκολα να μετατραπούν σε μουσικοκινητικά.
Τα τραγούδια των παραστάσεων, με άριστη ενορχήστρωση, σύγχρονη αισθητική και θεατρικό ύφος, σίγουρα αποτελούν μία νέα πρόταση στα μέχρι τώρα μουσικά πράγματα της χώρας.
Μοναδικός είναι ο τρόπος που ερμηνεύει τα τραγούδια ο ηθοποιός Χρήστος Ασλανίδης, ο οποίος με τη θεατρικότητα της φωνής του, ζωντανεύει υπέροχα τους ήρωες των παραστάσεων.
Πρόκειται για μια πολυτελή έκδοση, προσεγμένη από την αρχή μέχρι το τέλος, με σεβασμό στην προσωπικότητα του παιδιού, απαραίτητη στα χέρια κάθε ανθρώπου που ασχολείται με τα παιδιά.Η Μάρω Θεοδωράκη γεννήθηκε στην Αθήνα το Σεπτέμβριο του 1969. Μεγάλωσε μέσα σε μια δημοσιογραφική οικογένεια αλλά και συνάμα μέσα στην ποίηση και τη μουσική. Η μουσική την κέρδισε πολύ γρήγορα. Αρχικά μπήκε με άριστα παμψηφεί στο Ωδείο Αθηνών και στη συνέχεια τελείωσε τις μουσικές της σπουδές στο Εθνικό Ωδείο παίρνοντας πτυχίο πιάνου με βαθμό άριστα παμψηφεί στην τάξη της Ρίτας Βούρτση. Παράλληλα έκανε μαθήματα τραγουδιού στην τάξη της Φωτεινής Ορφανίδου στο Πρότυπο Πειραματικό Ωδείο. Παρακολούθησε μουσικοπαιδαγωγικά προγράμματα του συστήματος Orff, καθώς και πιανιστικά σεμινάρια Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών.
Εργάστηκε στην ΕΡΑ 2 ως μουσικός παραγωγός (1988-90) και ως καθηγήτρια πιάνου στο Δημοτικό Ωδείο Πάρου (1992-94) και στο Εθνικό Ωδείο Αγίας Παρασκευής (1995-98). Από το 1998 μέχρι σήμερα διδάσκει υποκριτικό τραγούδι στη Δραματική Σχολή Αθηνών Γ. Θεοδοσιάδη και από το 2001 στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης Ν.Ε.Θ. Γιώργου Αρμένη. Κατά καιρούς συνεργάζεται επί σκηνής είτε ως μουσικός διδάσκαλος είτε ως μουσικός επιμελητής. Συνεργάστηκε με τον Άγγλο σκηνοθέτη Robert Crombie, γράφοντας μουσική για δύο ταινίες του (Yalta Film Productions). Τον Απρίλιο του 1999 κυκλοφόρησε το πρώτο της παιδικό βιβλίο, με τίτλο “Η παραμυθάδα με τις νότες”, από τα “Ελληνικά Γράμματα”. Ακολούθησαν από τις ίδιες εκδόσεις τα βιβλία: “Η Σερενάτα για το Κανταδοχώρι” (2000), “Τα παράξενα Χριστούγεννα του Ορέστη” (2000), “Θα σ' το πω μ' ένα τραγούδι (2001), “Το παιδί με το ακορντεόν” (2003). Στην ίδια ανήκει η τρίτομη σειρά βιβλίων, που περιλαμβάνει και CD, με τίτλο “Θέατρο και Μουσικοκινητική” α) για τα Χριστούγεννα (2002), β) για τις καλοκαιρινές παραστάσεις, γ) για γιορτές στο Νηπιαγωγείο και στο Δημοτικό Σχολείο (2003, “Διάπλαση”).

Συγγραφέας: Θεοδωράκη Μάρω
Εκδότης: Διάπλαση
Έτος έκδοσης: 2002
ISBN: 960-87370-2-8
Σελίδες: 139
Σχήμα: 22χ22
Κατηγορίες: Παιδικά θεατρικά έργα, Ελληνικά
Σειρές: Θέατρο και Μουσικοκινητική

Τιμή σε ιστοσελίδες: 28.26 €