Η τσίτα και ο ελέφαντας και άλλα παραμύθια

Περιγραφή
Πόσο αγαπημένοι φίλοι μπορεί να γίνουν ένας ελέφαντας με μία τσίτα;
Γιατί άραγε ο Μίμης, το μικρό ποντικάκι, τρέχει να κρυφτεί από την γάτα που μέχρι πριν από λίγον καιρό θεωρούσε φίλη του;
Και τι σκαρφίζεται η πονηρή αλεπού για να περάσει έναν γλυκό χειμώνα με τα αλεπουδάκια της;H Ρίτσα Μηνίτσιου είναι παντρεμένη με τον Γιώργο Συροκάκη. Έχει έναν γιο και τέσσερα εγγόνια. Γεννήθηκε στο Μαυρομμάτι Καρδίτσας και έζησε εκεί μέχρι τα δεκαοκτώ της. Ζημώθηκε με τη φύση, με τους ανθρώπους του χωριού και την απλότητα. Ταξίδεψε, γνώρισε τόπους και πολιτισμούς, είδε ομορφιές και ιδιαιτερότητες μα οι εικόνες της φύσης και του χωριού της την ακολουθούσαν και πάντα ήθελε να τις εκφράσει μέσα από τη ζωγραφική και το γράψιμο. Εμπνέεται από τις εικόνες της φύσης και τις έξυπνες ατάκες των εγγονών της.
Το πρώτο της βιβλίο με τίτλο “Μαυρομμάτι Καρδίτσας” αφορά την ιστορία του χωριού της. Έχει κάνει πολλές εκθέσεις ζωγραφικής στα Χανιά, στον Πειραιά και στην Αθήνα.
Στην παιδική της ηλικία, που όλοι μαζεύονταν στις αυλές του χωριού για ν’ ακούσουν ιστορίες και παραμύθια, εκείνη έπλαθε τους δικούς της μύθους και παροιμίες για να αφηγείται στους μεγάλους. Τα παραμύθια προέκυψαν όταν έγινε γιαγιά οπότε άρχισε και να τα καταγράφει.
Ασχολείται επίσης με τη στιχουργική. Κυκλοφορεί το cd “Καρδιά μου, πόσο το ‘θελα” με δημοτική μουσική και μελοποιημένους στίχους της.

Συγγραφέας: Μηνίτσιου Ρίτσα
Εικονογράφος: Μποβιάτσου Λαμπρινή
Εκδότης: Οσελότος
Έτος έκδοσης: 2016
ISBN: 960-564-417-7
Σελίδες: 32
Σχήμα: 23χ16
Κατηγορίες: Παιδικά βιβλία, Ελληνικά

Τιμή σε ιστοσελίδες: 7.20 €