Η τεχνική του πιανίστα

Περιγραφή
Η “Τεχνική του πιανίστα” είναι το βασικό και αναγκαίο βιβλίο τεχνικής για κάθε πιανίστα και για κάθε πιανίστρια. Σ’ αυτό περιέχονται όλες οι μείζονες και οι ελάσσονες κλίμακες, οι οποίες παρατίθενται σε ευθεία, σε αντίθετη και σε κίνηση τρίτης, σε κίνηση έκτης και σε κίνηση δεκάτης. Συγκεντρώνονται όλες οι τρίφωνες μείζονες και ελάσσονες συγχορδίες, οι αρπισμοί τους με μετατροπές σε ευθεία και σε αντίθετη κίνηση, καθώς και οι αρπισμοί της δεσπόζουσας και της ελαττωμένης συγχορδίας.
Όπως σημειώνουν οι συγγραφείς στον πρόλογό τους, διατηρούν τον καθιερωμένο δακτυλισμό,
ενώ προτείνουν κατά περιπτώσεις εναλλακτικό δακτυλισμό. Προσφέρουν έτσι τη δυνατότητα
στους σπουδαστές να επιλέγουν, ανάλογα με τη φυσιολογία του χεριού τους, την περισσότερο
βολική εκδοχή.
Ας προστεθεί ότι η παρούσα εργασία περιλαμβάνει εισαγωγικό άρθρο, στο οποίο εκτίθενται με
συνοπτικό τρόπο η πορεία εξέλιξης της πιανιστικής τεχνικής, ενώ διατυπώνονται ορισμένες απόψεις περί της παιδαγωγικής και της μεθόδου.
Οι συγγραφείς θεωρούν ότι η εργασία τους θα εκπληρώσει το σκοπό της, εάν προσελκύσει το ενδιαφέρον ιδιαιτέρως των νέων πιανιστών και των αρχαρίων παιδαγωγών. Το κύρος της μεγάλης ρωσικής σχολής του πιάνου, καθώς και η προσωπική φήμη των συγγραφέων εγγυώνται την αποτελεσματικότητα της “Τεχνικής του πιανίστα”.Ο Αλέξης Μιρόσνικοβ είναι διδάκτορας, σολίστας και καθηγητής του πιάνου. Με σπουδές στη Μουσική Ακαδημία της Μόσχας, έχει πραγματοποιήσει απειράριθμες συναυλίες στις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και στο εξωτερικό, καθώς και σεμινάρια στις Μουσικές Ακαδημίες της Μόσχας, του Βερολίνου, του Πόρτο, της Πράγας, της Βίλνας, του Βουκουρεστίου, Ελλάδας, της Υεμένης και του Κουβέιτ. Είναι συγγραφέας δύο μονογραφιών και 50 άρθρων γύρω από θέματα τεχνικής και ερμηνείας, τα οποία έχουν περιληφθεί στα σχολικά προγράμματα της Μουσικής Ακαδημίας της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Έχει γράψει μαζί με τη σύζυγό του το “Χρηστικό Λεξικό Μουσικών Όρων” (Εκδόσεις Fagotto). Είναι μέλος της Διεθνούς Ένωσης Μουσικών Μόσχας, αλλά και των Διεθνών και Πανσοβιετικών Διαγωνισμών Πιάνου της Εσθονίας, της Λεττονίας, της Λιθουανίας, της Μολδαβίας, καθώς και των Εθνικών Διαγωνισμών Αραβικών Κρατών.

Συγγραφέας: Miroshnikov Alexis, Miroshnikova Natalia
Εκδότης: Fagotto
Έτος έκδοσης: 2001
ISBN: 960-7075-78-1
Σελίδες: 110
Σχήμα: 30χ21
Κατηγορίες: Μουσική – Σπουδή και διδασκαλία, Πιάνο – Μέθοδοι

Τιμή σε ιστοσελίδες: 10.41 €