Η τελευταία λεγεώνα

Περιγραφή
476 μ.Χ. Ένα πέπλο ομίχλης σκεπάζει την πεδιάδα ανάμεσα στην Παβία και την Πλακεντία. Ξαφνικά, μια ορδή βάρβαρων καβαλάρηδων ξεπροβάλλει από την καταχνιά κι επιτίθεται στο στρατόπεδο της λεγεώνας Νόβα Ινβίκτα, θρυλικού προπύργιου του ρωμαϊκού κόσμου και υπερασπιστή του καίσαρα Ρωμύλου, ενός δεκατριάχρονου αγοριού, του τελευταίου Ρωμαίου αυτοκράτορα της Δύσης. Τα πάντα έχουν χαθεί: ο Οδόακρος, ο Γερμανός στρατηγός των βαρβαρικών στρατευμάτων, διατάζει την εξόντωση της αυτοκρατορικής οικογένειας, καθαιρεί τον Ρωμύλο και τον εξορίζει. Έτσι, πέφτει οριστικά η αυλαία του πολιτισμού της Ρώμης…
Με το έργο του “Η τελευταία λεγεώνα”, ο Βαλέριο Μάσιμο Μανφρέντι χαρίζει στα εκατομμύρια των αναγνωστών του ένα δείγμα της αφηγηματικής ικανότητας και της δύναμης της φαντασίας, που τον καθιστούν μοναδικό στο στερέωμα της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Η πίστη στα ιδανικά, η φιλία, το θάρρος, το πάθος του έρωτα, η δύναμη της ζωής είναι τα στοιχεία που αποτελούν έναν κόσμο που βαδίζει προς την αναπόφευκτη δύση του και φωτίζουν με το φως της ελπίδας ένα νέο πολιτισμό που γεννιέται.
Ο Βαλέριο Μάσιμο Μανφρέντι, σπούδασε κλασική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια και ειδικεύτηκε στην τοπογραφία του αρχαίου κόσμου. Έχει διδάξει σε πολλά πανεπιστήμια της Ιταλίας και του εξωτερικού, όπως το Ecole Pratique des Hautes Edudes της Σορβόνης, και είναι καθηγητής αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Luigi Bocconi στο Μιλάνο. Μελετητής του αρχαίου κόσμου, έχει διδάξει σε ιταλικά και ξένα πανεπιστήμια και έχει διεξαγάγει και διευθύνει επιστημονικές έρευνες και ανασκαφές σε διάφορα σημεία της Μεσογείου. Συνεργάζεται με τα περιοδικά “Panorama” και “Messaggero”. Έχει γράψει δεκαέξι μυθιστορήματα, που έχουν τιμηθεί με σημαντικά βραβεία και έχουν πουλήσει περισσότερα από 12 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Επίσης, έχει γράψει σενάρια για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, καθώς και ντοκιμαντέρ για σημαντικούς παραγωγούς. Ανάμεσα στα πιο γνωστά έργα του είναι: “Ξενοφώντος ανάβασις” (1980), “Η κάθοδος των Μυρίων” (1986), “Τα καλότυχα νησιά” (1990), “Οι Ετρούσκοι στην κοιλάδα του Πάδου” (1991) -σε συνεργασία με τον Λουίτζι Μαλνάτι-, “Θάλασσα της Ελλάδας” (1992), “Οι Έλληνες της Δύσης” (1996) -σε συνεργασία με τον Λορέντζο Μπρατσέζι-, “Οι Κέλτες της Ιταλίας” (1999) -σε συνεργασία με τον Βενσεσλάς Κρούτα, η μυθιστορηματική τριλογία “Μέγας Αλέξανδρος” (1998), που μεταφράστηκε σε ολόκληρο τον κόσμο, και τα βιβλία του “Ακρόπολη”, “Η μεγάλη εποποιία της Αθήνας”, “Ο Φαραώ της άμμου”, “Η επιστροφή από την Τροία”, “Χίμαιρα”, “Παλλάδιο”, “Η τελευταία λεγεώνα”, “Η ασπίδα της Σπάρτης”, “Ο τύραννος των Συρακουσών”, “Ζευς”, κ.ά.

Συγγραφέας: Manfredi Valerio – Massimo
Μεταφραστής: Κεφαλλονίτης Ευάγγελος
Εκδότης: Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Έτος έκδοσης: 2002
ISBN: 960-14-0640-9
Σελίδες: 611
Σχήμα: 23χ15
Κατηγορίες: Ιταλική πεζογραφία – Μυθιστόρημα, Ιστορικό μυθιστόρημα
Σειρές: Ιστορικό Μυθιστόρημα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 16.60 €