Η τελευταία εξομολόγηση

Περιγραφή
Η Αμερική προσπαθεί να συνέλθει απ’ το κραχ και ετοιμάζεται να μπει στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Η αλήθεια και το ψέμα, η ζωή και ο θάνατος είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Η αγάπη καταντάει φόβος και ντροπή επειδή κανένας δεν μπορεί να καταλάβει τι θέλει. Θύτες και θύματα σ’ έναν ατέλειωτο χορό.
Ο Γουάιτ κατηγορείται ότι σκότωσε δύο χορεύτριες. Βρισκόταν στον τόπο του εγκλήματος, ήξερε τα θύματα, είχε τη σωματική διάπλαση να τα μεταφέρει και δεν υπάρχει κανένας να του δώσει άλλοθι ή να τον υπερασπίσει. Είναι το θύμα μιας Αμερικής στο χείλος του πολέμου που κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της.
Αστυνομικοί διεφθαρμένοι και ανεξέλεγκτοι κινούν τα νήματα, αποφασίζοντας ποιος είναι αθώος και ποιος ένοχος. Ακόμα κι όσοι στ’ αλήθεια ενδιαφέρονται, διαπιστώνουν ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα.
Τον λένε “τέρας” και τον καταδικάζουν σε ισόβια κάθειρξη, νομίζοντας ότι έτσι η κοινωνία τους θα μείνει ήσυχη. Όμως σ’ ένα σκηνικό φόβου και αγωνίας όπου κανένας δεν ξέρει τι μέρα τού ξημερώνει, τίποτα δεν αλλάζει.Ο Robert Clark γεννήθηκε στο Σεντ Πολ της Μινεσότα και ζει στο Σιάτλ με τη σύζυγο και τα παιδιά του.
Έχει γράψει δύο μυθιστορήματα, το “Η τελευταία εξομολόγηση”, για το οποίο κέρδισε τα λογοτεχνικά βραβεία PNBA και Edgar Award, και το “In the deep midwinter”. Έχει γράψει επίσης το “The solace of food”, βιογραφία.

Συγγραφέας: Clark Robert
Μεταφραστής: Κουμπαρέλη Μπελίκα
Εκδότης: Ελληνικά Γράμματα
Έτος έκδοσης: 2003
ISBN: 960-406-521-1
Σελίδες: 366
Σχήμα: 18χ12
Κατηγορίες: Αμερικανική πεζογραφία – Μυθιστόρημα
Σειρές: The Best in Pocket

Τιμή σε ιστοσελίδες: 6.07 €