Η τελευταία αυτοκράτειρα

Περιγραφή
Η ιστορία της τελευταίας αυτοκράτειρας της Κίνας, μιας γυναίκας με τεράστια εξουσία και αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, από τη συγγραφέα του best seller “Μαντάμ Μάο”.
Τελευταίες μέρες της κινέζικης αυτοκρατορίας. Το εμπόριο μεταξύ Κίνας και Ευρώπης ροκανίζει αργά και σταθερά τη δυναστεία Τσινγκ. Η όμορφη δεκαεπτάχρονη Ορχιδέα, κόρη αριστοκρατικής αλλά φτωχής οικογένειας, βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα όταν επιλέγεται αναπάντεχα να γίνει μια από τις παλλακίδες του Αυτοκράτορα.
Ο ερωτισμός κι η αυστηρή εθιμοτυπία κυριαρχούν στην Απαγορευμένη Πόλη. Κάτω όμως από την άσπιλη επιφάνεια αυτού του κόσμου ελλοχεύουν προδοσίες και φόνοι. Χιλιάδες παλλακίδες είναι πρόθυμες να κάνουν τα πάντα προκειμένου να χαρίσουν ένα γιο στον Αυτοκράτορα και να πάρουν τον τίτλο της Αυτοκράτειρας. Αποφασισμένη να μην πέσει θύμα φθόνου και συνωμοσιών, η Ορχιδέα διδάσκεται την τέχνη να ικανοποιεί ερωτικά έναν άντρα, δωροδοκεί για να φτάσει στο αυτοκρατορικό κρεβάτι και γοητεύει το μονάρχη. Η δύναμή της μεγαλώνει -θα γίνει η τελευταία Αυτοκράτειρα της Κίνας- γύρω της όμως, χωρίς να το ξέρει, η χώρα καταρρέει.Η Anchee Min γεννήθηκε το 1957 στη Σαγκάη. Στα δεκαεπτά της χρόνια καλείται να υπηρετήσει σε κοινόβιο εργασίας, όπου ύστερα από μερικά χρόνια, την ανακαλύπτει ένας κυνηγός ταλέντων και την στρατολογεί στα Shanghai Film Studios της Μαντάμ Μάο. Το 1984, η Anchee Min φτάνει στις ΗΠΑ και αρχίζει να παρακολουθεί μαθήματα στο Art Institute of Chicago. Τα απομνημονεύματά της, με τον τίτλο “Red azalea” (“Η κόκκινη αζαλέα”), αναδείχτηκαν “το πλέον αξιοσημείωτο βιβλίο του 1994” από την εφημερίδα New York Times και έγινε διεθνώς μπεστ-σέλερ -μεταφράστηκε σε είκοσι χώρες. Το πρώτο της μυθιστόρημα “Katherine” εκδόθηκε το 1997. Ακολούθησαν οι επιτυχίες “Empress Orchid” (“Η τελευταία αυτοκράτειρα”), “Becoming Madame Mao” (“Μαντάμ Μάο”) και “Wild ginger” (“Άγρια πιπερόριζα”).
Η Anchee Min ζει στην Καλιφόρνια με τον σύζυγό της Lloyd και την κόρη της Lauryann.

Συγγραφέας: Min Anchee
Μεταφραστής: Βλαβιανού Άγγυ
Εκδότης: Εκδόσεις Γκοβόστη
Έτος έκδοσης: 2004
ISBN: 960-270-947-2
Σελίδες: 560
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Αγγλόφωνη πεζογραφία (Κίνα) – Μυθιστόρημα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 14.97 €