Η τέχνη να είσαι γονιός

Περιγραφή
“Μέσα στη σιωπή και την ασφάλεια της μήτρας, ο άνθρωπος που θα γεννηθεί υφαίνει το νήμα της μελλοντικής του μνήμης…” Κάπως έτσι αρχίζει η ιστορία κάθε ανθρώπου. Και από την πρώτη μέρα που θα έρθει στον κόσμο, οι γονείς του αναλαμβάνουν να τον φροντίσουν και να τον προφυλάξουν από κάθε ενδεχόμενο κίνδυνο. Με τον καιρό θα μεγαλώσει, θα ενηλικιωθεί και, ενώ ίσως ακόμα θα αποζητά για τον εαυτό του στήριγμα και προστασία, θα του συμβεί -ηθελημένα ή αθέλητα- να γίνει και ο ίδιος γονιός. Πώς θα φροντίσει τότε τα δικά του παιδιά; Τι θα κάνει όταν αυτά δεν θα θέλουν να πάνε για ύπνο; Όταν αρνούνται να φάνε ή δυσανασχετούν με το σχολείο και τα μαθήματά τους; Όταν ζηλεύουν το αδερφάκι τους ή φοβούνται τα κακά όνειρα; Κι ακόμα όταν, φτάνοντας στην εφηβεία, επαναστατήσουν απέναντι σε όλους και σε όλα;
Με αυτά και άλλα πολλά θέματα της καθημερινής οικογενειακής ζωής ασχολείται η ψυχολόγος Μυρτώ Γεωργίου-Νίλσεν σε ένα ευχάριστο αλλά και γεμάτο σοφία βιβλίο, που συνδυάζει την ψυχαναλυτική γνώση με την εμπειρική πρακτική.
Απευθύνεται σε όλους τους γονείς που προβληματίζονται γύρω από την ανατροφή των παιδιών τους, από τη βρεφική ηλικία έως και την εφηβεία, λέγοντάς τους με απλό και καθησυχαστικό τόνο: “Δεν είστε μόνοι…”
Η Μυρτώ Γεωργίου – Νίλσεν γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αλεξάνδρεια. Σπούδασε ψυχολογία στη Σορβόνη και Ψυχολογία του Παιδιού στο Εθνικό Ινστιτούτο του Παρισιού. Για πολλά χρόνια έζησε στη Δανία, όπου δίδαξε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης και διετέλεσε ειδική ερευνήτρια στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο της Δανίας. Το 1975 ανέλαβε την επαναλειτουργία της Υπηρεσίας Ερευνών, Μελετών και Εκδόσεων του Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής στην Αθήνα και συνεργάστηκε κατά καιρούς με διάφορα Κέντρα Υγείας και Κέντρα Κοινωνικής Ψυχιατρικής. Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων και ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ομαδικής Ανάλυσης και Οικογενειακής Θεραπείας, όπως και της Μέριμνας (Εταιρεία για τη Φροντίδα Παιδιών και Οικογενειών στην Αρρώστια και στο Θάνατο). Είναι ψυχοθεραπεύτρια και εργάζεται τα τελευταία χρόνια ιδιωτικά.

Συγγραφέας: Γεωργίου – Νίλσεν Μυρτώ
Εκδότης: Εκδόσεις Καστανιώτη
Έτος έκδοσης: 2002
ISBN: 960-03-3392-0
Σελίδες: 190
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Παιδιά – Ψυχολογία , Γονείς και παιδιά
Σειρές: Η Ψυχολογία Σήμερα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 8.63 €