Η τέταρτη ελληνική προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Περιγραφή
Η έκδοση αυτή αποτελεί σε βάθος ανάλυση των μεγάλων θεμάτων που κυριάρχησαν στην περίοδο της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το πρώτο εξάμηνο του 2003.
Τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής (Ιράκ, Βαλκάνια, διεύρυνση) και της Ευρωπαϊκής Συνταγματικής Συνθήκης, τα μακροοικονομικά προβλήματα της Ε.Ε., η στρατηγική για την ανταγωνιστικότητα, την απασχόληση και την ανάπτυξη στην Ευρώπη, καθώς και τα νέα θέματα σχετικά με τους μετανάστες παρουσιάζονται όχι τόσο με στόχο τον απολογισμό, όσο, κυρίως, για να δείξουν τα προβλήματα, τις δυσκολίες ή και τις αντιθέσεις, τις στρατηγικές της Προεδρίας, τα σημεία αδυναμίας, τα αποτελέσματα.
Οι αναλύσεις αυτές συμπληρώνονται από μια πρακτική αλλά περιεκτική παρουσίαση των αποτελεσμάτων της Ελληνικής Προεδρίας σε ευρύτερο πεδίο δραστηριοτήτων της Ε.Ε.

Συγγραφέας: Συλλογικό έργο, Σημίτης Κωνσταντίνος Γ. 1936-, Γιαννίτσης Τάσος, Βαλντέν Σωτήρης, Πλασκοβίτης Ηλίας, Παπακωνσταντίνου Γιώργος 1961-, Ράπανος Βασίλης Θ., Κόρακας Ανδρέας, Μαυρή Δέσποινα
Επιμελητής: Γιαννίτσης Τάσος
Εκδότης: Κριτική
Έτος έκδοσης: 2005
ISBN: 960-218-409-4
Σελίδες: 266
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Ελλάς – Σχέσεις – Ευρωπαϊκή Ένωση, Πολιτική – Ευρώπη, Ευρωπαϊκή Ένωση

Τιμή σε ιστοσελίδες: 11.73 €