Η σύμβολη της πληροφορικής στην υγεία

Περιγραφή
Στον χώρο της υγείας υπάρχει διογκούμενη ανάγκη όχι μόνο για επέκταση του εύρους κάλυψης των παρεχόμενων υπηρεσιών και προϊόντων, αλλά και για παράλληλη βελτίωση της ποιότητάς τους, με ταυτόχρονη μείωση του κόστους. Το γεγονός αυτό επιτάσσει τη συνδρομή σύγχρονων τεχνολογιών. Η συμβολή της πληροφορικής στην υγεία δημιούργησε έναν διεπιστημονικό κλάδο, που έχει ήδη καταστεί αναπόσπαστο μέρος κάθε λειτουργίας στον χώρο της υγείας.
Στο βιβλίο παρουσιάζονται τα παρακάτω:
Δίκτυα υγείας
Πληροφορική υγείας, ιατρική πληροφορική και βιοπληροφορική
Πρότυπα διαχείρισης ιατρικών πληροφοριών
Ιατρική απεικόνιση
Ηλεκτρονικός φάκελος υγείας και φάκελος υγείας του πολίτη
Ολοκληρωμένα πληροφοριακά συστήματα υγείας
Εφαρμογή της τεχνικής νοημοσύνης στην ιατρική
Τηλεϊατρική, τηλεϋγεία και ηλεκτρονική υγεία
Ρόλος του Διαδικτύου στην υγεία
Καινοτόμες τάσεις και τεχνολογίες πληροφορικής που αναμένεται να διαδραματίσουν καταλυτικό ρόλο στα ιατρικά δρώμενα
Το βιβλίο απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές σχολών πληροφορικής, ιατρικής και παραϊατρικών επαγγελμάτων, καθώς και σε όσους ασχολούνται ή επιθυμούν να ασχοληθούν ή απλά να ενημερωθούν για τη Συμβολή της Πληροφορικής στην Υγεία.
Η 2η αναθεωρημένη έκδοση επικαιροποιεί και ενσωματώνει σε δέκα κεφάλαια τις τρέχουσες τεχνολογικές εξελίξεις, απόψεις και τάσεις, που προάγουν την πληροφορική στον χώρο της υγείας.Ο Δημήτρης Γ. Καπόπουλος κατέχει Διδακτορικό Δίπλωμα στην Πληροφορική από το τμήμα Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Εθνικού και Καποδιστριακου Πανεπιστήμιου Αθηνών. Από το ίδιο Πανεπιστήμιο έχει λάβει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Πληροφορική και Επιχειρησιακή Έρευνα καθώς και Πτυχίο Μαθηματικών. Είναι στέλεχος πληροφορικής στο Γενικό Αογιστήριο του Κράτους, ενώ έχει εργαστεί επί μακρόν σε ομάδα ανάπτυξης ολοκληρωμένων πληροφοριακών συστημάτων υγείας. Είναι επιστημονικός συνεργάτης στο ΤΕΙ Αθήνας και εισηγητής στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.

Συγγραφέας: Καπόπουλος Δημήτρης Γ.
Εκδότης: Δίαυλος
Έτος έκδοσης: 2016
ISBN: 960-531-358-8
Σελίδες: 304
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Υγεία, Υγειονομικές υπηρεσίες

Τιμή σε ιστοσελίδες: 10.97 €