Η σύγκρουση των φονταμενταλισμών

Περιγραφή
Με το τελευταίο του βιβλίο, ο πολυγραφότατος και πολυπράγμων συγγραφέας και στοχαστής Ταρίκ Αλί, πακιστανικής καταγωγής, ανατέμνει την ιστορία και τη διαμόρφωση του ισλαμικού και του δυτικού φονταμενταλισμού μέχρι τα πολύ πρόσφατα τραγικά γεγονότα και τους πολέμους της σύγχρονης ιστορίας στο Ιράκ, το Αφγανιστάν, την Ινδία, το Πακιστάν, το Μπανγκλαντές, το Κασμίρ, το Ιράν, το Ισραήλ και την Παλαιστίνη, την Αίγυπτο, τη Σαουδική Αραβία κ.ά.
Ο συγγραφέας μετά τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου κινητοποιήθηκε ξανά παγκοσμίως κι έχει γίνει μία από τις σημαντικότερες διεθνείς φωνές του αντιπολεμικού κινήματος. Το βιβλίο του “Η σύγκρουση των φονταμενταλισμών” αποτελεί μία απί της σημαντικότερες και πλέον εμπεριστατωμένες αναλύσεις στο θέμα και έχει δεχτεί τα εγκώμια των σημαντικότερων ιστορικών και των πλέον έγκυρων εφημερίδων.
Ο Ταρίκ Αλί είναι συγγραφέας και κινηματογραφιστής. Έχει γράψει περισσότερα από εικοσιτέσσερα βιβλία με θέματα από την παγκόσμια ιστορία και την πολιτική, καθώς και θεατρικά και σενάρια για το θέατρο και τον κινηματογράφο. Αυτό είναι το έβδομο μυθιστόρημά του. Το 2010 του απονεμήθηκε το βραβείο Granadillo από το Φεστιβάλ του Πολιτισμού της πόλης της Γρανάδας για τα μυθιστορήματα της Πενταλογίας του Ισλάμ. Όλα του τα μυθιστορήματα έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες. Είναι συντάκτης του περιοδικού “New Left Review” και ζει στο Λονδίνο.
Στις εκδόσεις “Άγρα” κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά του “Στον ίσκιο της ροδιάς”, “H Πέτρινη Γυναίκα” και “Ένας σουλτάνος στο Παλέρμο” καθώς και τα πολιτικά του δοκίμια “H σύγκρουση των φονταμενταλισμών – Σταυροφορίες”, “Τζιχάντ και νεωτερικότητα”, “Ο Μπούς στη Βαβυλώνα – Η νέα άποικιοποίηση του ‘Ιράκ”, “Οι πειρατές της Καραιβικής – Αξονας Ελπίδας” και “1968 -Έφοδος στον ουρανό” (μαζί με τον Π.Ι. Τάιμπο ΙΙ).

Συγγραφέας: Ali Tariq
Μεταφραστής: Μιχαήλ Σάββας 1947-
Εκδότης: Άγρα
Έτος έκδοσης: 2003
ISBN: 960-325-478-9
Σελίδες: 552
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Ισλαμισμός, Πολιτική – Αμερική, Φονταμενταλισμός

Τιμή σε ιστοσελίδες: 17.75 €