Η σπαρακτική σπηλιά

Περιγραφή
Αγαπητέ αναγνώστη,
Εκτός κι αν είσαι γυμνοσιάλαγκας, θαλάσσια ανεμώνη ή περονόσπορος, μάλλον προτιμάς να παραμένεις στεγνός. Επίσης μπορεί να προτιμάς να μη διαβάσεις αυτό το βιβλίο, όπου τα ορφανά Μποντλέρ έρχονται αντιμέτωπα με τεράστιες ποσότητες υγρασίας καθώς κατεβαίνουν στα βάθη της απόγνωσης και μάλιστα υποβρυχίως.
Στην πραγματικότητα, τα τρομακτικά πράγματα που συναντούν είναι πάρα πολλά για να τα απαριθμήσω και δε θα ήθελες σίγουρα να αναφέρω τα χειρότερα από όλα, δηλαδή διάφορα μανιτάρια, μια απεγνωσμένη έρευνα για κάτι που έχει χαθεί, ένα μηχανικό τέρας, ένα απελπισμένο μήνυμα από ένα χαμένο φίλο και κάτι κλακέτες.
Ως αφοσιωμένος συγγραφέας που έχει ορκιστεί να συνεχίσει την καταγραφή της βασανιστικής ιστορίας των Μποντλέρ, πρέπει να εξακολουθήσω να βυθίζομαι όλο και περισσότερο στα σπηλαιώδη βάθη της ζωής τους. Εσύ, από την άλλη, μπορείς να βυθιστείς σε ένα πιο χαρούμενο βιβλίο για να κρατήσεις στεγνά τα μάτια σου αλλά και την ψυχή σου. Λογοτεχνικό ψευδώνυμο του αμερικανού συγγραφέα και σεναριογράφου Daniel Handler (Σαν Φρανσίσκο, 1970), για τη σειρά βιβλίων “Μια σειρά από ατυχή γεγονότα”. Στην επίσημη ιστοσελίδα του, www.lemonysnicket.com, σημειώνει: “Ο Λέμονι Σνίκετ γεννήθηκε σε μια μικρή επαρχιακή πόλη όπου οι κάτοικοι ήταν καχύποπτοι και επιρρεπείς στις φασαρίες. Τώρα ζει σε μεγαλούπολη. Στον ελεύθερο χρόνο του, συλλέγει αποδεικτικά στοιχεία και οι Αρχές τον θεωρούν κάτι σαν ειδήμονα. Με το βιβλίο “Η κακή αρχή” (“The Bad Beginning”) εγκαινίασε την επιτυχημένη σειρά “Μια σειρά από ατυχή γεγονότα” (“A Series of Unfortunate Events”), με πρωταγωνιστές τα τρία αδελφάκια Μποντλέρ, που συμπλήρωσε 13, συνολικά, βιβλία και έγινε πρόσφατα ταινία.” Το 2002 εκδόθηκε στα αγγλικά η χιουμοριστική αυτοβιογραφία, “Lemony Snicket: The Unauthorized Autobiography”. Ο Daniel Handler, που ασχολείται ακόμη συστηματικά με τη μουσική (τραγουδάει και παίζει ακορντεόν), έγραψε, επίσης, τα σενάρια των ταινιών “Rick”, 2003, πάνω στο “Ριγκολέτο” του Βέρντι, και “Kill the Poor”, 2006.

Συγγραφέας: Snicket Lemony
Μεταφραστής: Γιαννακοπούλου Χαρά
Εικονογράφος: Helquist Brett
Εκδότης: Ελληνικά Γράμματα
Έτος έκδοσης: 2006
ISBN: 960-442-377-0
Σελίδες: 376
Σχήμα: 18χ13
Κατηγορίες: Παιδική και εφηβική λογοτεχνία, Μεταφρασμένη
Σειρές: Μια Σειρά από Ατυχή Γεγονότα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 13.34 €