Η σκιά του Αλεξάνδρου

Περιγραφή
Ο Μόργκαν Λαφέ, διακεκριμένος ελληνιστής, παθιασμένος με τα μυστήρια και την αρχαιολογία, πηγαινοερχόταν για πολλά χρόνια στα εργοτάξια των ανασκαφών μαζί με τον αδελφό του Ετί, του οποίου ο θάνατος τον στοιχειώνει. Με την ενοχή να τον κατατρώει, φυτοζωεί σε μια “τρύπα” του Λούβρου και πεθαίνει από πλήξη.
Αλλά η μοίρα έχει άλλα σχέδια για τον Μοργκάν. Ανάμεσα στα κομμάτια μιας αρχαίας συλλογής που κληρονομεί από έναν ιστορικό, ανακαλύπτει ένα σπαθί που έχει χαραγμένη τη σφραγίδα του Ηφαίστου και το σημειωματάριο των ερευνών του αποθανόντα, ο οποίος είχε αναλάβει να βρει τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Η περιπέτεια και οι φασαρίες ξεκινούν. Από το Παρίσι στη Σπάρτη, περνώντας από την Αίγυπτο, την Τουρκία και την Κύπρο, ο Μοργκάν γυρίζει γύρω από τη Μεσόγειο σ’ ένα συνταρακτικό κυνήγι θησαυρού, ενώ τον ακολουθούν κατά πόδας πάσης φύσεως απατεώνες, ύποπτοι συλλέκτες, μαικήνες, και ληστές χωρίς ηθικούς ενδοιασμούς…Ο Φρεντερίκ Νεβάλντ είναι νομισματολόγος και επιθεωρητής ειδικών εφέ για τον κινηματογράφο.

Συγγραφέας: Neuwald Frederic
Μεταφραστής: Κουρούση Αργυρώ – Αϊμερινή
Επιμελητής: Πασχαλίδης Γιώργος – Έκτωρ
Εκδότης: Ενάλιος
Έτος έκδοσης: 2007
ISBN: 960-536-296-1
Σελίδες: 383
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Γαλλική πεζογραφία – Μυθιστόρημα, Αστυνομική λογοτεχνία
Σειρές: Αστυνομικό Μυθιστόρημα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 12.82 €