Η πύλη των φιλοσόφων

Περιγραφή
Πόσες φορές οι περισσότεροι από μας δεν μπήκαν στην περιέργεια να εισέλθουν στον θαυμαστό κόσμο της φιλοσοφίας, αλλά σταμάτησαν βρίσκοντας μπροστά τους πόρτες κλειδωμένες από βαριά και δυσκολονόητα κείμενα;
Ο Robert Zimmer με το βιβλίο του ξεκλειδώνει την Πύλη των Φιλοσόφων και μας προσκαλεί σε ένα ξεχωριστό και ευχάριστο ταξίδι, στα διαμάντια της φιλοσοφικής πραγματείας. Τα βαθιά και πανανθρώπινα νοήματα που κρύβουν κείμενα όπως:
“Πολιτεία” του Πλάτωνα, “Εξομολογήσεις” του Αυγουστίνου, “Ο ηγεμών” του Μακιαβέλι, “Δοκίμια” του Μοντέν, “Πραγματεία περί της Μεθόδου” του Καρτέσιου, Στοχασμοί του Πασκάλ, Δύο Πραγματείαι περί Κυβερνήσεως του Λοκ, “Κριτική του καθαρού λόγου” του Καντ, “Ο κόσμος ως βούληση και ως παράσταση ” του Σοπενχάουερ, “Είτε-Είτε ” του Κίρκεγκορ, “Το κεφάλαιο ” του Μαρξ, “Τάδε έφη Ζαρατούστρα ” του Νίτσε, “Μια λογικο-φιλοσοφική πραγματεία ” του Βίτγκενσταϊν, “Είναι και χρόνος” του Χάιντεγκερ, “Η ανοιχτή κοινωνία και οι εχθροί της ” του Πόπερ, “Μια θεωρία περί της δικαιοσύνης” του Ρόουλς, ποτέ άλλοτε δεν ήταν τόσο απλά και κατανοητά για το ευρύ αναγνωστικό κοινό. Ο Δρ. Ρόμπερτ Τσίμερ γεννήθηκε το 1953 και σπούδασε φιλοσοφία και αγγλική φιλολογία.
Δίδαξε σε Πανεπιστήμια και σε Επιμορφωτικά Προγράμματα Ενηλίκων.
Ζει στο Βερολίνο και εργάζεται ως συγγραφέας και ανεξάρτητος δημοσιογράφος.

Συγγραφέας: Zimmer Robert
Μεταφραστής: Μπεκιάρη Στέλλα
Εκδότης: Κονιδάρης
Έτος έκδοσης: 2006
ISBN: 960-392-082-7
Σελίδες: 316
Τόμος: 1
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Φιλοσοφία – Ιστορία , Φιλοσοφία – Ερμηνεία και κριτική

Τιμή σε ιστοσελίδες: 13.36 €