Η πτώση της Lehman Brothers

Περιγραφή
15 Σεπτεμβρίου 2008!
Hμέρα ορόσημο για την παγκόσμια οικονομία..
Ημέρα της πτώσης της Lehman Brothers και αρχή της οικονομικής κρίσης που έχει οδηγήσει εκατομμύρια ανθρώπους στην απόγνωση και χώρες ολόκληρες στα πρόθυρα της κατάρρευσης (μεταξύ των οποίων και την Ελλάδα).
Η μαχητική και βραβευμένη δημοσιογράφος Vicky Ward, αποκαλύπτει την ιστορία της Lehman Brothers εκ των έσω, έτσι όπως τη βίωσαν και τη χειρίστηκαν τα μεγάλα στελέχη της.
Μέσα από κάθε σελίδα του συναρπαστικού αυτού βιβλίου, η δημοσιογράφος φέρνει στην επιφάνεια νέα στοιχεία για το πώς αυτή η κολοσσιαία επενδυτική τράπεζα της Wall Street, το καμάρι της αμερικανικής οικονομίας και του παγκόσμιου καπιταλισμού κατρακύλησε στα “τάρταρα” κινδυνεύοντας να τινάξει στον αέρα την παγκόσμια οικονομία.H Vicky Ward είναι δημοσιογράφος του περιοδικού “Vanity Fair” από το 2001, με ειδίκευση στην ερευνητική δημοσιογραφία.
Έχει καλύψει ευρεία θεματολογία, κυρίως σε σχέση με προσωπικότητες που πρωταγωνιστούν στην οικονομική ζωή. Έχει ασχοληθεί επίσης εκτενώς με τον κόσμο της τέχνης, όπως το ίδρυμα Γκεττύ, το Μουσείο Γκούκενχαιμ κλπ, έχει καλύψει ένα αποτυχημένο πραξικόπημα στην Αφρική, την υπόθεση της πράκτορας της CIA Βλερι Πλέιμ κ.α. Προηγουμένως ήταν αρχισυντάκτρια του περιοδικού “Talk” (1999-2001) και πιο πριν σε άλλα περιοδικά και εφημερίδες.
Έχει κερδίσει το βραβείο λογοτεχνίας Catherine Pakenham για νέες γυναίκες συγγραφείς στη Μεγάλη Βρετανία. Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Καίμπριτζ με μεταπτυχιακό στην Αγγλική λογοτεχνία.
Δουλειές της έχουν δημοσιευτεί στους “Financial Times”, “The New York Times” και σε άλλα έγκυρα έντυπα.

Συγγραφέας: Ward Vicky
Μεταφραστής: Μπουμπουρή Ράνια, Σοκοδήμος Ανδρέας
Επιμελητής: Ρούσσος Νίκος Μεταφραστής
Εκδότης: Εκδόσεις Παπαδόπουλος
Έτος έκδοσης: 2011
ISBN: 960-484-224-2
Σελίδες: 387
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Τράπεζες και τραπεζικές εργασίες , Χρηματοοικονομική
Σειρές: www.peopleneedtoknow.gr

Τιμή σε ιστοσελίδες: 11.47 €