Η Πετρούλα και το μωρό!

Περιγραφή
Η Πετρούλα και ο Λάκης, που ζουν στο χωριό με την γιαγιά και τον παππού, δεν θέλουν το νεογέννητο αδερφάκι τους. Η μαμά όμως το φέρνει απ’ τη Γερμανία, όπου δουλεύει με τον μπαμπά. Και η ζωή τους αλλάζει. Σε όλες τις περιπέτειες και τις αστείες καταστάσεις, υπάρχει πια και το μωρό. Χωρίς να καταλάβουν, το αγαπούν τρελά. Κι η αγάπη αυτή τους βάζει φτερά στην ψυχή, να κάνουν όμορφα πράγματα.Η Χριστίνα Γιολδάση – Τσαούση γεννήθηκε στη Λάρισα και είναι εκπαιδευτικός. Ασχολείται με την παιδική λογοτεχνία και την ποίηση. Πήρε μέρος σε Πανελλήνιους διαγωνισμούς ποίησης και λογοτεχνίας και τιμήθηκε με το 1ο, 2ο και 3ο βραβείο. Διακρίθηκε σε διαγωνισμό της Ακαδημίας Γραμμάτων και Τεχνών στο Lutece του Παρισιού. Είναι μέλος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού
Βιβλίου και της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς. Είναι μέλος της Ε.Λ.Ο.Σ.Υ.Λ. (Ένωση Λογοτεχνών Συγγραφέων Λάρισας) και του Πολιτιστικού Κέντρου Εκπαιδευτικών. Επίσης συμμετέχει στην “Ανθολογία Λαρισαϊκής ποίησης” και σε μια λογοτεχνική έκδοση των Εκπαιδευτικών. Συμμετέχει στην ετήσια λογοτεχνική έκδοση “Πνευματική Λάρισα”. Έχει γράψει τα εξής βιβλία: “Σιωπηλή αναζήτηση” (ποίηση), “Η Πετρουλα των κρεμμυδιών” (Εκδόσεις «Αιγαίο», Θεσσαλονίκη 2000) και “Η Πετρουλα και το μωρό” (Εκδόσεις «Αιγαίο», Θεσσαλονίκη 2002). Τα δύο τελευταία βιβλία που ανήκουν σε μια σειρά πέντε παιδικών βιβλίων με τους ίδιους ήρωες, έχουν διασκευαστεί και παίχτηκαν θέατρο από μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Ντόλκου – Μπακογιάννη στη Λάρισα.
Έχει παιδική εκπομπή στον ραδιοφωνικό σταθμό της Ι. Μητρόπολης
Λάρισας. Γράφει στις τοπικές εφημερίδες και γενικά με κάθε τρόπο προβάλλει το
καλό βιβλίο με παρουσιάσεις σε σχολεία, πολιτιστικά κέντρα κ.λ.π. Το έργο της διακρίνεται για την αγάπη της προς την φύση και τα παιδιά.

Συγγραφέας: Γιολδάση – Τσαούση Χριστίνα
Εικονογράφος: Λαδέρη Κατερίνα
Εκδότης: Αιγαίο – Βάρφης Στέφανος
Έτος έκδοσης: 2002
ISBN: 960-7092-86-4
Σελίδες: 48
Σχήμα: 29χ21
Κατηγορίες: Παιδικά βιβλία, Ελληνικά

Τιμή σε ιστοσελίδες: 7.12 €