Η περί Θεού αυταπάτη

Περιγραφή
Ο Richard Dawkins, κορυφαίος εξελικτικός βιολόγος και συγγραφέας πολλών κλασικών πλέον έργων επιστήμης και φιλοσοφίας, δήλωνε πάντοτε απερίφραστα ότι η πίστη στον Θεό είναι παραλογισμός που έχει προξενήσει πολλά κοινωνικά δεινά.
Στο παρόν βιβλίο ασκεί σφοδρή κριτική στην ιδέα του Θεού σε όλες τις μορφές της, από τον ιδεοληπτικό με το σεξ, ανάλγητο τύραννο της Παλαιάς Διαθήκης έως τον πιο ήπιο, αλλά επίσης παράλογο, Ουράνιο Ωρολογοποιό που προτιμούσαν μερικοί στοχαστές του Διαφωτισμού. Καταρρίπτει τα κύρια επιχειρήματα υπέρ της θρησκείας και καταδεικνύει ότι η ύπαρξη ενός ανώτερου όντος είναι απολύτως απίθανο ενδεχόμενο. Περιγράφει πώς η θρησκεία υποδαυλίζει τον πόλεμο, υποθάλπει τη μισαλλοδοξία και κακοποιεί το νου και την ψυχή των παιδιών.
Η “Περί Θεού αυταπάτη” είναι μια συναρπαστική πολεμική με απαστράπτοντα επιχειρήματα, απαραίτητο ανάγνωσμα για όλους όσοι ενδιαφέρονται για αυτό το συναισθηματικά φορτισμένο και πολύ σημαντικό ζήτημα.

Συγγραφέας: Dawkins Richard 1941-
Μεταφραστής: Συλλογικό έργο, Γιατρουδάκη Μαρία, Δεληβοριάς Παναγιώτης, Μάμαλης Αλέκος, Ντάικος Νίκος, Σίμος Κωνσταντίνος, Σακελλαρίου Βασίλης
Επιμελητής: Συλλογικό έργο, Γιατρουδάκη Μαρία, Δεληβοριάς Παναγιώτης, Μάμαλης Αλέκος, Ντάικος Νίκος, Σίμος Κωνσταντίνος, Σακελλαρίου Βασίλης
Εκδότης: Κάτοπτρο
Έτος έκδοσης: 2007
ISBN: 960-6717-07-0
Σελίδες: 450
Σχήμα: 24χ16
Κατηγορίες: Θεός, Θρησκεία, Αθεΐα – Ιστορία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 24.28 €