Η Πεντάμορφη της Αιγύπτου

Περιγραφή
Κάποτε στα πολύ παλιά τα χρόνια, μια νεράιδα με το όνομα Πεντάμορφη κατοικούσε σ’ ένα υπέρλαμπρο παλάτι, που ήταν χτισμένο στο Νείλο. Ζούσε ευτυχισμένη με τα ανθρωπόμορφα ψάρια που την υπηρετούσαν κι έκρυβαν καλά το μυστικό της ανανέωσης του νερού του ποταμού.
Όμως μια μέρα ένας κακός μάγος είδε την Πεντάμορφη, την αγάπησε και θέλησε να την παντρευτεί. Αυτή αρνήθηκε, γιατί αγαπούσε έναν όμορφο πρίγκιπα. Τότε ο μάγος αποφάσισε να τους εκδικηθεί, χρησιμοποιώντας τα χειρότερα μαγικά του τεχνάσματα.
Αλήθεια, αυτή τη φορά ποιος θα νικήσει; Η δύναμη της αγάπης ή του κακού;
Η Ζαχαρούλα Καραβά γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967 και σπούδασε δασκάλα στο Παιδαγωγικό τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εξασκεί το επάγγελμά της στη δημόσια εκπαίδευση και είναι διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η διδακτορική διατριβή της είχε ως θέμα “Τα ελληνικά Κωνσταντινοπολίτικα περιοδικά για παιδιά και νέους κατά την πρώτη εικοσαετία του 20ού αιώνα”. Συμμετείχε στο ερευνητικό πρόγραμμα του τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα “Μελέτη, διδασκαλία και ανάδειξη της ελληνικής παιδικής λογοτεχνίας 1985-1995” και σε πόνημα στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών ως εξωτερικός συνεργάτης. Έχει λάβει μέρος σε πανελλήνια εκπαιδευτικά και λογοτεχνικά συνέδρια. Παράλληλα έχει συμμετοχή σε διεθνή συνέδρια της ΙΒΒΥ και εκπροσώπησε τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου στο διεθνές φεστιβάλ ΝΑΜΒΟΟΚ-007 που πραγματοποιήθηκε στη Σεούλ της Νότιας Κορέας. Επιπλέον συμμετέχει ενεργά στο πρόγραμμα του Ε.ΚΕ.ΒΙ. “Συγγραφείς στα σχολεία”. Είναι μέλος των Δ.Σ. των Σωματείων της “Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς” του “Κύκλου του ελληνικού παιδικού βιβλίου” και του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. Συμμετέχει ενεργά στις κριτικές επιτροπές τους και στις πολιτιστικές εκδηλώσεις αυτών. Υπήρξε μέλος της “Ομάδας πρωτοβουλίας φίλων της παιδικής λογοτεχνίας” και του “Ελληνικού παιδικού βιβλίου” στην ετήσια έκδοση της “Επιθεώρησης παιδικής λογοτεχνίας”, ενώ διετέλεσε υπεύθυνη της στήλης “Βιβλιοπαρουσίαση” στο περιοδικό “D and A Spirit”. Στη συγγραφική της δραστηριότητα καταγράφεται η έκδοση των βιβλίων “Η δασκάλα που την έλεγαν Δανάη”, “Ένα καπέλο στη θάλασσα” και “Η πεντάμορφη της Αιγύπτου”. Διηγήματά της έχουν δημοσιευθεί στο συλλογικό τόμο “Παλιά επαγγέλματα” από τις εκδόσεις “Κέδρος” και στα “Ημερολόγια” της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς 2002-2010, ενώ κείμενό της έχει συμπεριληφθεί στο Ανθολόγιο “Νικητής απόμεινες η χαρά” “Άγκυρα 2000”. Άρθρα της έχουν δημοσιευτεί στα λογοτεχνικά – φιλολογικά περιοδικά “Σπουδές”, “Διαδρομές”, “Εστία Ν. Σμύρνης”, στην εφημερίδα “Νουμάς”, καθώς και σε δελτία της “Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς” και του “Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου”.

Συγγραφέας: Καραβά Ζαχαρούλα
Εικονογράφος: Georgiev Marinov Stefan
Εκδότης: Αστήρ
Έτος έκδοσης: 2007
ISBN: 960-203-505-6
Σελίδες: 32
Σχήμα: 30χ22
Κατηγορίες: Παιδικά βιβλία, Ελληνικά

Τιμή σε ιστοσελίδες: 8.62 €