Η Πεντάμορφη και το τέρας

Περιγραφή
Ένα μαγευτικό παραμύθι με θέμα την αληθινή αγάπη. Στο βιβλίο “Η Πεντάμορφη και το Τέρας” μια πανέμορφη κοπέλα λύνει με την αγάπη της τα μάγια που είχαν μεταμορφώσει το γοητευτικό πρίγκιπα σε τέρας.
Η εικονογράφηση της Ρουθ Σάντερσον ζωντανεύει με μοναδικό τρόπο αυτό το κλασικό παραμύθι, που αγαπήθηκε από πολλές γενιές παιδιών σε όλο τον κόσμο.
Η Ζαν-Μαρί Λεπρένς ντε Μπομόν γεννήθηκε στη Ρουέν το 1711. Εξαιτίας του γάμου της, ο οποίος δεν κράτησε για μεγάλο διάστημα, μετακόμισε στη Λουνεβίλ.
Το 1748 έγραψε το πρώτο της μυθιστόρημα “Ο θρίαμβος της αλήθειας”, το οποίο και παρέδωσε στον ίδιο το βασιλιά της Πολωνίας, που είχε αποσυρθεί εκείνη την εποχή στη Λουνεβίλ.
Αποφασισμένη να δουλέψει, πήγε στην Αγγλία, όπου και εργάστηκε ως γκουβερνάντα. Δημοσίευσε εκπαιδευτικά άρθρα για παιδιά, εφήβους και κυρίες. Από το δεύτερο γάμο της με τον Τόμας Πίτσον απέκτησε έξι παιδιά.
Αργότερα επέστρεψε στη Γαλλία, όπου αφιερώθηκε στη φροντίδα των κτημάτων της και στη συγγραφή ορισμένων ιστορικών, γραμματικών και θεολογικών δοκιμίων. Πέθανε στο Σαβανό το 1780. Έγινε διάσημη με το παραμύθι. “Η πεντάμορφη και το τέρας”, το οποίο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο Magazine des enfants το 1757.

Συγγραφέας: Leprince de Beaumont Madame (Jeanne Marie)
Μεταφραστής: Σακελλαροπούλου Ερμιόνη
Εικονογράφος: Sanderson Ruth
Διασκευαστής: Easton Samantha
Εκδότης: Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Έτος έκδοσης: 2005
ISBN: 960-14-0995-5
Σελίδες: 25
Σχήμα: 29χ22
Κατηγορίες: Παιδικά βιβλία, Μεταφρασμένα, Παραμύθια – Βιβλία για παιδιά
Σειρές: Παιδική Βιβλιοθήκη

Τιμή σε ιστοσελίδες: 7.07 €