Η παιδική λογοτεχνία στο νηπιαγωγείο

Περιγραφή
– Ποια είναι η θέση της παιδικής λογοτεχνίας στο νηπιαγωγείο από την ίδρυση του και ποια η πορεία της μέχρι σήμερα;
– Ποια είναι τα επικρατέστερα είδη της και γιατί;
– Με ποιους τρόπους και δραστηριότητες γίνεται η προσέγγιση της από τα μικρά παιδιά;
– Τι μεθόδους χρησιμοποιεί η νηπιαγωγός για να δώσει όλα τα είδη της παιδικής λογοτεχνίας με τον πλέον κατάλληλο τρόπο, τόσο από παιδαγωγική, όσο και αισθητική πλευρά;
Σ’ αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα απαντά το βιβλίο “Η παιδική λογοτεχνία στο νηπιαγωγείο”, καθώς το περιεχόμενο του αναφέρεται σε τρεις τομείς: α) Θεωρητική-ιστορική εξέλιξη της παιδικής λογοτεχνίας. β) Πρακτική εφαρμογή της μεθοδολογίας της. γ) Σημαντική συλλογή κειμένων (παραμυθιών – μικρών ιστοριών – ποιημάτων – θεατρικών έργων – έργων για κουκλοθέατρο).
Είναι σίγουρα ένα βασικό και χρήσιμο εργαλείο τόσο για νηπιαγωγούς, δασκάλους, φοιτητές παιδαγωγικών τμημάτων, όσο και για συγγραφείς, μελετητές και γενικά όλους όσοι ασχολούνται με το παιδί.Η Ρούλα Παπανικολάου γεννήθηκε στη Δράμα. Είναι νηπιαγωγός και ασχολείται με την εικαστική αγωγή και την παιδική λογοτεχνία. Πάνω σ’ αυτούς τους τομείς έχει γράψει πολλά βιβλία μερικά από τα οποία διανέμονται σε Παιδαγωγικά τμήματα.
Το 1989 τιμήθηκε με το Α΄ Βραβείο από το Σύνδεσμο Φιλολόγων Καρδίτσας για το έργο “Η παιδική λογοτεχνία στο νηπιαγωγείο” (συνεργασία με την Τ. Τσιλιμένη). Είναι μέλος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς.
Τα τελευταία δέκα χρόνια διδάσκει Εικαστικά στο τμήμα Βρεφονηπιοκομίας του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

Συγγραφέας: Παπανικολάου Ρούλα Α., Τσιλιμένη Τασούλα Δ.
Εκδότης: Εκδόσεις Καστανιώτη
Έτος έκδοσης: 2007
ISBN: 960-03-0920-5
Σελίδες: 230
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Προσχολική, Παιδική λογοτεχνία – Θεωρία, Παιδική λογοτεχνία – Ιστορία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 14.94 €