Η παγκοσμιοποίηση του ρατσισμού

Περιγραφή
Ο ρατσισμός ως παγκοσμιοποιημένο φαινόμενο και οι “τοπικές” εκφράσεις του είναι το αντικείμενο αυτού του βιβλίου.
Μέσα από τις σελίδες του αποκαλύπτονται οι ιδεολογικές μεθοδεύσεις που ενυπάρχουν στη θέση, η οποία έντεχνα και με περισσή ένταση προωθείται τα τελευταία χρόνια, ότι έχει έρθει το “τέλος του ρατσισμού”. Αναδεικνύονται οι νέες μορφές ρατσισμού, ο οποίες εμφανίζονται διεθνώς και επιδεινώνονται από το φιλελεύθερο λόγο και τη θεολογικού τύπου υιοθέτηση της λογικής της αγοράς ως πανάκειας για όλα τα προβλήματα.
Οι συγγραφείς των κειμένων – κορυφαίοι στο είδος τους επιστήμονες από πολλές χώρες – εντρυφούν, μακριά από μονοδιάστατες ερμηνείες, στα κοινωνικά φαινόμενα και στις διαδικασίες που γεννούν το ρατσισμό, φωτίζοντας ιδιαίτερα τις σημαντικές για το θέμα κρυφές πλευρές των επίσημων πολιτικών πρακτικών που συμβάλλουν στην εξάπλωση του. Ως κοινό εγχείρημα ανθρώπων από τόσες χώρες το βιβλίο, αναδεικνύει το γεγονός, ότι ο ρατσισμός σήμερα υπάρχει πράγματι σχεδόν σε ολόκληρο τον κόσμο.
Ταυτόχρονα όλα τα κείμενα του βιβλίου αποδεικνύουν ότι ο ρατσισμός σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι είναι αναπόσπαστο μέρος της ανθρώπινης φύσης ή της ανθρώπινης κοινωνίας, αλλά ότι, αντίθετα, είναι πολύ συγκεκριμένες οι συνθήκες που παρέχουν το απαραίτητο υπόστρωμα για την εμφάνιση του και είναι επίσης πολύ συγκεκριμένες οι πράξεις και οι παραλείψεις που επιτρέπουν την ανάπτυξη και την εξάπλωση του.
Πρόκειται για ένα χρήσιμο και μοναδικό βιβλίο για οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη σύγχρονη κοινωνία. Ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο στα χέρια όσων αντιλαμβάνονται ως επείγουσα την ανάγκη αντιμετώπισης της βαρβαρότητας του ρατσισμού και υιοθετούν στην επιστημονική τους δραστηριότητα και στη ζωή τους ανάλογη στάση και πρακτική.
Μια μοναδική έκδοση η οποία συμβάλει στη συζήτηση για τον ρατσισμό και τα ανθρώπινα δικαιώματα, δίνοντας φωνή σε κοινωνικά αποκλεισμένους ανθρώπους από όλο τον κόσμο, φέρνοντας στην επιφάνεια άγνωστες πτυχές του ρατσισμού.

Συγγραφέας: Συλλογικό έργο, Macedo Donaldo, Γούναρη Παναγιώτα, Bauman Zygmunt, Said Edward W. 1935-2003, Giroux Henry A., Wacquant Loïc, Christison Kathleen, Christison Bill, Weiss Anja, Borg Carmel, Mayo Peter, Aluffi Pentini Anna, Lorenz Walter, Gstettner Peter, Τσιάκαλος Γιώργος, Hamburger Franz, Flecha Ramón, De Botton Lena, Santa Cruz Inaki, Vargas Clavería Julio, Menelau – Paraskeva Joao
Μεταφραστής: Αράπογλου Παρασκευή
Επιμελητής: Macedo Donaldo, Γούναρη Παναγιώτα
Εκδότης: Επίκεντρο
Έτος έκδοσης: 2008
ISBN: 960-6647-59-5
Σελίδες: 524
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Φυλετικές διακρίσεις, Ρατσισμός, Ξενοφοβία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 21.11 €