Η ξεχασμένη λεγεώνα

Περιγραφή
Μικρά Ασία, 53 π.Χ.
Τα απομεινάρια ενός κάποτε ισχυρού ρωμαϊκού στρατού πολεμούν για την ίδια τους τη ζωή στα πέρατα του γνωστού κόσμου. Ανάμεσά τους, τρεις άντρες, που τους ενώνει μια φιλία σφυρηλατημένη στα πεδία μαχών ενός μάταιου πολέμου, πολεμούν για τη ζωή τους στο όνομα της τιμής, της ελευθερίας… και της εκδίκησης!
Ο Ταρκύνιος είναι Ετρούσκος, πολεμιστής και μάντης, γεννημένος εχθρός της Ρώμης αλλά καταδικασμένος να πολεμά στις τάξεις της Ξεχασμένης Λεγεώνας στην υπηρεσία της Ρωμαϊκής Δημοκρατίας.
Ο Βρέννος είναι Γαλάτης. Οι Ρωμαίοι ξεκλήρισαν την οικογένειά του. Γίνεται ένας από τους πιο τρομερούς μονομάχους της εποχής του – και μέντορας του μικρού σκλάβου Ρωμύλου, που μέρα νύχτα ονειρεύεται να δραπετεύσει.
Ο Ρωμύλος και η Φαβιόλα είναι δίδυμα αδέλφια, γεννημένοι σκλάβοι, καρπός βιασμού της μητέρας τους από ένα μεθυσμένο αριστοκράτη. Στα δεκατρία τους χρόνια αλλάζουν ιδιοκτήτες – ο Ρωμύλος πουλιέται σε μια σχολή μονομάχων και η Φαβιόλα σε ένα πορνείο, όπου θα προσελκύσει την προσοχή ενός από τους ισχυρότερους άντρες της Ρώμης.
Οι μοίρες των τεσσάρων χαρακτήρων ενώνονται σε αυτό το μοναδικό μυθιστόρημα, που ξεκινά σε μια διεφθαρμένη, παρηκμασμένη Ρώμη, ανάστατη από τη βία και την πολιτική αντιπαλότητα, και καταλήγει πολύ μακριά, στις εσχατιές του τότε γνωστού κόσμου.Ο Ben Kane γεννήθηκε στην Κένυα και μεγάλωσε στην Κένυα και στην Ιρλανδία. Σπούδασε κτηνιατρική στο University College του Δουβλίνου και στη συνέχεια ταξίδεψε πολύ σε όλο τον κόσμο, παρακινούμενος από το πάθος του για την αρχαία ιστορία. Σήμερα ζει στο North Somerset της Αγγλίας, όπου ασχολείται με την έρευνα, γράφει και διατηρεί ένα ιατρείο μικρών ζώων. Το μυθιστόρημα “The Forgotten Legion” (“Η ξεχασμένη λεγεώνα”), 2008, καρπός της έλξης που τού ασκεί η στρατιωτική ιστορία, και ιδιαίτερα η ρωμαϊκή ιστορία, είναι το πρώτο του βιβλίο και πρώτο μέρος μιας τριλογίας. Ακολούθησε, στα αγγλικά, το “Silver Eagle” (“Ασημένιος Αετός”), το 2009, ενώ ο τρίτος τόμος, “The Road to Rome”, εκδόθηκε το 2010.

Συγγραφέας: Kane Ben
Μεταφραστής: Βέμπος Θανάσης
Εκδότης: Anubis
Έτος έκδοσης: 2011
ISBN: 960-306-752-0
Σελίδες: 432
Τόμος: 1
Σχήμα: 23χ14
Κατηγορίες: Ιρλανδική πεζογραφία – Μυθιστόρημα, Ιστορικό μυθιστόρημα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 15.87 €