Η νίκη του σταυρού

Περιγραφή
Βιβλίο στοχασμού πάνω στο νόημα της θλίψης με βάση την ανατολική χριστιανική παράδοση.
Γιατί οι δίκαιοι και καλοί άνθρωποι μοιάζει συχνά να υποφέρουν περισσότερο, ενώ όσοι αδικούν ανταμείβονται; Γιατί η ζωή είναι γεμάτη θλίψεις; Μπορεί να βρίσκει κανείς χαρά και νόημα στα βάσανα της ζωής; Τι είναι χαρά;
Μια βιωμένη πίστη στη δύναμη της αγάπης ανοίγει τους ορίζοντες του ανθρώπου. Η νίκη του σταυρού καλεί σε μια μόνιμη αναστάσιμη αισιοδοξία και χαρά, παρά τη χαλεπότητα των καιρών.
Ο αρχικός πυρήνας του βιβλίου ήταν ομιλία που εκφωνήθηκε σε δυτικό ακροατήριο και έκανε αίσθηση καθώς κομίζει ένα εντελώς διαφορετικό πνεύμα σε σχέση με τη δυτική παράδοση. Ένα βιβλίο με διαχρονική αξία, αλλά και ιδιαίτερα επίκαιρο.
Στο Επίμετρο ο καθηγητής π. Κωνσταντίνος Κόμαν σκιαγραφεί την προσωπικότητα του συγγραφέα και κορυφαίου θεολόγου π. Δημητρίου Στανιλοάε και τη σημασία του έργου του σε Ανατολή και Δύση.Ο π. Δημήτριος Στανιλοάε γεννήθηκε το 1903, στην Τρανσυλβανία. Σπούδασε θεολογία στην περίφημη θεολογική σχολή του Cernauti κι αργότερα στην Αθήνα (για ένα μικρό διάστημα), όπου έμαθε και την ελληνική γλώσσα, και στο Μόναχο και το Βερολίνο. Το 1929, σε ηλικία 26 ετών, διορίζεται αναπληρωτής καθηγητής στην έδρα της Δογματικής στη Θεολογική Ακαδημία του Σιμπίου. Για 17 χρόνια διδάσκει Δογματική και κατά διαστήματα Απολογητική, Ποιμαντική και Ελληνική γλώσσα. Το 1935 εκλέγεται τακτικός καθηγητής και το 1936 πρύτανης της Θεολογικής Ακαδημίας του Σιμπίου μέχρι το 1946, όταν αναγκάζεται για πολιτικούς λόγους να μετατεθεί στο Βουκουρέστι.
Ασχολήθηκε με την Παλαμική θεολογία και τη Δογματική αφήνοντας πίσω του μνημειώδεις μελέτες. Το μεταφραστικό του έργο στη Ρουμανία είναι τεράστιο: μετέφρασε στα Ρουμανικά τα σημαντικότερα πατερικά έργα καθώς και τη Φιλοκαλία.
Κοιμήθηκε το 1993 και σήμερα θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους ορθοδόξους θεολόγους του εικοστού αιώνα.

Συγγραφέας: Staniloae Dimitru
Μεταφραστής: Ψωμάς Λάμπρος
Εκδότης: Μαΐστρος
Έτος έκδοσης: 2010
ISBN: 960-8252-75-Χ
Σελίδες: 96
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Κηρύγματα, Ορθοδοξία
Σειρές: Ναυς

Τιμή σε ιστοσελίδες: 10.06 €