Η μυστική διδασκαλία

Περιγραφή
Πρόκειται για το τριακοστό πρώτο έργο του Δασκάλου Νικολάου Α. Μαργιωρή. Είναι τρίτομο και ο δεύτερος τόμος του εκδόθηκε το 1993.
Ο δεύτερος τόμος της Μυστικής Διδασκαλίας περιέχει τις θέσεις του Θεού και των Μεγάλων Τέκνων Του. Ο αναγνώστης θα παρακολουθήσει τις διατυπούμενες απόψεις του συγγραφέα Νικολάου Μαργιωρή, πάνω στις θέσεις που κινούνται οι σκέψεις του Πατέρα και των άξιων παιδιών Του, που εργάζονται με προθυμία για το Θείο Σχέδιό Του.
Έτσι μας δίνεται η ευκαιρία να παρακολουθήσουμε του Νου τις πραγματώσεις, με στοχαστική προσπάθεια, που αφορούν βαθιές αλήθειες για το Μεγάλο Ον, που έκανε τους Κόσμους Του (τις Διαστάσεις Του) και τα Όντα Του.
Όπως περιγράφεται δεν έχουν αρχή και τέλος τα συστήματα του Θείου Νου. Διότι ο Νους Του δεν έχει περιορισμούς, δεν έχει ούτε αρχή ούτε ποτέ του τέλος. Είναι αιώνιος. Είναι άπειρος. Είναι παντογνώστης και Πάνσοφος. Είναι το Άπαν. Είναι η Τελειότητα και πληρότητα των Πάντων. Είναι η Πηγή της Θείας Γνώσης και της Θεϊκής Σοφίας.
Αυτό το Νου τον Άπειρο και τον Αιώνιο, τον Πάνσοφο και τον Παντογνώστη, προσπαθεί ο δεύτερος τόμος της Μυστικής Διδασκαλίας, κάπως να σκιαγραφήσει, να περιγράψει, μέσα στον κόσμο της μορφής και της ατέλειας. Αυτό σημαίνει, πώς όσο και να προσπαθήσει ο ανθρωπονούς να διεισδύσει στα κοντινά Βασίλεια του απροσπέλαστου Νου Του, δεν θα μπορέσει ποτέ να καταλάβει το μέγεθός Του και το μεγαλείο Του, παρά θα δώσει σύμφωνα με τις περιορισμένες δυνάμεις του, αμυδρές περιγραφές των δυνατοτήτων Του και Σχεδίων Του, που συνέχεια παράγει και θέτει σε εφαρμογή για μια αέναη εξύψωση των πάντων.
Διατυπώνονται τα αιώνια σκιρτήματα του Νου Του, που μέσα Του γεννιούνται κάθε στιγμή του ανύπαρκτου για Εκείνον χρόνου, νέοι κόσμοι με καινούργια συστήματα για ανάπτυξη και εξέλιξη. Είναι μια προσπάθεια να πληροφορήσει τις ανθρωποψυχές στην δέκατη Τρίτη διάσταση του φυσικοαιθερικού μας κόσμου, για τα αιώνια συμβεβηκότα που λαβαίνουν χώρα μέσα Του.
Περιλαμβάνει ανάλογα κεφάλαια που προετοιμάζουν αφ’ ενός τον αναγνώστη να εισέλθει στις εσωτερικές διεργασίες των σχηματισμών των Κόσμων και των Όντων υπό του μεγάλου Νου και αφ’ ετέρου τον εισάγουν μέσα στα αιώνια μυστήρια της Πανδημιουργίας, όπου η εναλλαγή των πάντων είναι Θείος Σκοπός και όπου το τέλειο συνέχεια γίνεται τελειότερο χωρίς καμιά ανάπαυλα.
Η Μυστική Διδασκαλία σκοπό της έχει να δώσει ανώτερους δονισμούς στον αναγνώστη ώστε να ερεθισθεί η μέσα του υποσυνείδητη γνώση που λόγω της απόλυτης ταύτισης του ανθρώπινου Νου με την συνείδηση και τα εξωτερικά φαινόμενα έχει εγκαταλειφθεί ως άχρηστη με αποτέλεσμα την ψυχική και πνευματική του γύμνια και το απόλυτο σκλάβωμά του στην ύλη.
Ο σύγχρονος φιλόσοφος και πνευματικός δάσκαλος Νικόλαος Ν. Μαργιωρής (1913-1993) υπήρξε μία σύγχρονη πνευματική μορφή.
Δίδαξε ακατάπαυστα επί σειρά δεκαετιών ενώ συνέγραψε πλείστα μεταφυσικά και πρακτικά συγγράμματα μεταξύ των οποίων: “Γένεση και θάνατος των κόσμων”, “Μεταθανάτια ζωή”, “Χριστοκεντρικός και χριστοκρατικός μυστικισμός”, “Πατάτιος ο ταπεινός”, “Η θειουργία διδάσκει τον αιώνιο δρόμο της ψυχής”, “Δίτομη μεταφυσική εγκυκλοπαίδεια”, “Μυστική διδασκαλία” (τρεις τόμοι), “Δραβίδες οι πρόγονοι των Ελλήνων”, “Πυθαγόρεια Αριθμοσοφία”, “Αποσυμβολισμός της ελληνικής μυθολογίας”, κ.ά.

Συγγραφέας: Μαργιωρής Νικόλαος Α.
Εκδότης: Εκδόσεις Νικολάου Α. Μαργιωρή
Έτος έκδοσης: 1993
ISBN: 960-7152-05-0
Σελίδες: 388
Τόμος: 2
Σχήμα: 28χ21
Κατηγορίες: Απόκρυφες επιστήμες
Σειρές: Ο Εσωτερισμός για Όλους

Τιμή σε ιστοσελίδες: 19.96 €