Η μαγεία της σελήνης

Περιγραφή
Η Λίλιθ Λε Φέι είναι μια παράξενη γυναίκα με βάση τα πρότυπα της προπολεμικής βρετανικής κοινωνίας. Ζει μόνη της, ασκεί αρχαία μαγεία, και αναζητά έναν άνδρα που θα γίνει ιερέας της σελήνης και θα τη βοηθήσει να αλλάξει τον κόσμο.
Μία σειρά από συγκυρίες την οδηγούν στο πρόσωπο του Ρούπερτ Μάλκολμ, ενός διάσημου καθηγητή νευρολογίας με ακανθώδη προσωπικότητα. Ο Μάλκολμ είναι ένας ιδιαίτερα ενεργητικός άνθρωπος, αλλά οι συνθήκες της ζωής τον ωθούν να επιλέξει να θυσιάσει τις πιο ζωτικές του ανάγκες στο βωμό του κοινωνικού κατεστημένου. Η συνάντησή του με τη Λίλιθ γίνεται η αιτία για να υποβληθεί σε μια βαθιά ψυχοπνευματική μεταμόρφωση.
Αυτό το μυθιστόρημα θεωρείται συνέχεια του «Η Ιέρεια της Θάλασσας», παρότι είναι μια εντελώς ξεχωριστή ιστορία, αλλά με πρωταγωνίστρια και πάλι την κυρίαρχη προσωπικότητα της γυναίκας μάγισσας, η οποία χρησιμοποιεί τις δυνάμεις της σελήνης για να δώσει μια βαθύτερη διάσταση στις σχέσεις των δύο φύλων και για να απελευθερώσει το εσωτερικό δυναμικό που διαθέτει η ανθρώπινη ύπαρξη.Η Dion Fortune είναι μια από τις μεγαλύτερες φυσιογνωμίες της σύγχρονης πνευματικής αναζήτησης. Το πραγματικό της όνομα ήταν Violet M. Firth και γεννήθηκε το 1890 σε μία περιοχή των βόρειων ακτών της Ουαλίας. Η πρώτη της επαφή με τον πνευματικό κόσμο του ανθρώπου έγινε μέσω της εκπαίδευσης της στις ψυχαναλυτικές θεωρίες του Φρόιντ. Επίσης, μαθήτευσε κοντά στον Δρα Μορίαρτι, μία μυστηριώδη μορφή της εποχής της, ο οποίος την επηρέασε βαθιά στις μεταγενέστερες αναζητήσεις της.
Το όνομά της συνδέθηκε με το “Ερμητικό Τάγμα της Χρυσαυγής” και τη συμμετοχή της στο τμήμα “Α και Ω”, καθώς και στη στοά Stella Matutina. Το 1924 ίδρυσε την “Αδελφότητα του Εσωτερικού Φωτός”, την οποία διεύθυνε μέχρι τον πρόωρο θάνατό της το 1924.
Άφησε πίσω της ένα πλούσιο συγγραφικό έργο που αποτελεί σημαντικό βοήθημα για τους σπουδαστές της φιλοσοφίας της πνευματικής αναζήτησης.

Συγγραφέας: Fortune Dion
Εκδότης: Ιάμβλιχος
Έτος έκδοσης: 2015
ISBN: 960-268-212-4
Σελίδες: 349
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Αγγλική πεζογραφία – Μυθιστόρημα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 15.30 €