Η κόρη της σοφίας

Περιγραφή
Η India Edghill, γράφει ένα μοναδικό μυθιστόρημα, μια συναρπαστική απόδοση της ιστορίας του Βασιλιά Σολομώντα και της Βασίλισσας του Σαββά. Μια μυθική συνάντηση που μας μεταφέρει πίσω στο χώρο και το χρόνο, σε μια εποχή γεμάτη από μυστήριο για την ανθρώπινη και τη θεϊκή εξουσία.
Η Μπιλκίς, η Βασίλισσα του Σαββά παρακινημένη από την ανάγκη της για μία άξια διάδοχο για το θρόνο της φτάνει στην αυλή του Βασιλιά Σολομώντα, του σοφότερου άνδρα στον κόσμο. Μαζί μαθαίνουν να εκτιμούν την αλήθεια, την αγάπη και το καθήκον. Ακόμα και η αγαπημένη κόρη του βασιλιά Σολομώντα, Βααλάθ θα μάθει να είναι δυνατή σε ένα κόσμο φτιαγμένο για άντρες.
Οι δυνατοί γυναικείοι χαρακτήρες της India Edghill μεταφέρουν ένα διαχρονικό μήνυμα τον αγώνα της εξουσίας και της υπεροχής ανάμεσα στα δύο φύλα. Γεμάτο από τα μυστήρια της ανατολής και τις συνήθειες στα βασιλικά παλάτια του Σολομώντα το μυθιστόρημα δημιουργεί μια μοναδική ατμόσφαιρα.
Οι μεγάλες αξίες της ζωής μπορούν να βρουν απαντήσεις στην μητριαρχική κοινωνία που αντιπροσωπεύει η Βασίλισσα του Σαββά και την πατριαρχική κοινωνία του Βασιλιά Σολομώντα; Τα πράγματα φαίνονται όμως διαφορετικά μέσα από τα γυναικεία μάτια. Είναι δυνατόν αυτό να γίνει κατανοητό από τον σοφό βασιλιά;Η India Edghill, είναι βιβλιοθηκονόμος και ζει στο mid-Hudson Valley της Νέας Υόρκης.

Συγγραφέας: Edghill India
Μεταφραστής: Κωτούλια Νίκολα
Εκδότης: Φανταστικός Κόσμος
Έτος έκδοσης: 2006
ISBN: 960-8167-73-6
Σελίδες: 569
Σχήμα: 20χ14
Κατηγορίες: Αμερικανική πεζογραφία – Μυθιστόρημα, Ιστορικό μυθιστόρημα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 15.80 €