Η κοινωνική πολιτική της ΕΟΚ

Περιγραφή
Τολμούμε να ισχυρισθούμε ότι η Ενωμένη Ευρώπη δεν μπορεί να ανήκει μόνο στους επιχειρηματίες. Είναι σαφές, και πιστεύουμε ευρύτερα αποδεκτό διεθνώς, ότι στο ευρωπαϊκό εγχείρημα πρέπει να δοθεί σοβαρή κοινωνική διάσταση. Μόνο έτσι ο στόχος της ενιαίας αγοράς μπορεί να καταστεί στόχος συλλογικός, κίνητρο και σκοπός όχι μόνο της επιχειρηματικής εφευρετικότητας, αλλά και της εποικοδομητικής στάσης των εργαζομένων. Αυτή άλλωστε νομίζουμε είναι και η βαθύτερη φιλοσοφία που υποκρύπτει ο Κοινοτικός Χάρτης των Θεμελιωδών Κοινωνικών Δικαιωμάτων των Εργαζομένων, που ήδη εξειδικεύει και εφαρμόζει, έστω και μετ’ εμποδίων, η Εκτελεστική Επιτροπή.
Με αυτό το πνεύμα αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην επεξεργασία, σύνταξη και δημοσίευση του ανά χείρας Οδηγού. Η αποστολή του είναι πρωτίστως ενημερωτική και προσανατολιστική. Αποστολή σημαντική, κατά την ταπεινή μας γνώμη, στο μέτρο που συμβάλλει στην έστω και μερική αποσαφήνιση -αποκρυπτογράφηση κατ’ ουσία- της σύνθετης και “αδιαφανούς” κοινοτικής κοινωνικής πολιτικής. Με μεγαλύτερη ακρίβεια θα λέγαμε ότι πρόκειται για μια προσπάθεια κωδικοποίησης, που μπορεί να μην έχει την αξία της πρωτότυπης αναλυτικής εργασίας, έχει όμως το τεράστιο πλεονέκτημα να απλοποιεί, να κατατάσσει, να οριοθετεί ένα χώρο τόσο δύσκολο όσο είναι η δαιδαλώδης νομοπαραγωγική πολυπραγμοσύνη της Κοινότητας. […]
(από τον πρόλογο των συγγραφέων)Ο Φίλιππος Πιέρρος γεννήθηκε στις 14-11-1958 στον Πύργο – Ηλείας. Αποφοίτησε με “Άριστα” από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
-1980: Μάστερς (Ι.Ε.Μ.) Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου από τη Νομική Σχολή Harvard (Η.Π.Α.).
-1982: Διδακτορικό δίπλωμα (S.J.D.) Διεθνούς Δικαίου θαλάσσης από τη Νομική Σχολή Harvard
-1983: Μάστερς (M.A.L.D.) Διεθνούς Οικονομικού Δικαίου και Διπλωματίας των Πανεπιστημίων Tufts και Harvard (Η.Π.Α.)
-1987: Μάστερς (L.L.M.) σε Διεθνή Επιχειρησιακά Νομικά θέματα και Δίκαιο Ανταγωνισμού της Ε.Ο.Κ. από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Exeter (Αγγλία)
-1988: Μέλος της Νομικής Υπηρεσίας του Ο.Η.Ε. (Κέντρο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων), Γενεύη.
-1989: Εκλέγεται Ευρωβουλευτής.
Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Είναι, τέλος, συγγραφέας πολλών βιβλίων (“Προγράμματα και Πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας”, “Η Κοινωνική Πολιτική της ΕΟΚ”, “Ο ρόλος και οι προοπτικές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου”, “Παρεμβάσεις στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατά την περίοδο 1989-1994” κ.ά.), ενώ παράλληλα συνεργάζεται με πολλά έγκυρα ελληνικά και διεθνή έντυπα.

Συγγραφέας: Πιέρρος Φίλιππος Τ., Δωρή Λίνα
Εκδότης: Εκδόσεις Παπαζήση
Έτος έκδοσης: 1992
ISBN: 960-02-0986-3
Σελίδες: 532
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Ευρωπαϊκή Ένωση, Κοινωνική πολιτική, Ευρετήρια

Τιμή σε ιστοσελίδες: 11.81 €