Η κατάρα των μαθηματικών

Περιγραφή
Στοπ! Η κατάρα των μαθηματικών είναι γεγονός! Αν συνεχίσεις να διαβάζεις αυτές τις γραμμές είναι πολύ πιθανό να γίνεις κι εσύ ένα ακόμα θύμα της! Μη συνεχίζεις! Αυτή θα είναι η 3η φορά που θα σου το πω και η 41η λέξη που θα σου γράψω. Σταμάτα αυτή τη στιγμή! Τα πάντα θα σου φαίνονται προβλήματα.
Το ίδιο έπαθα κι εγώ μια μέρα που η δασκάλα μάς είπε ότι “…σχεδόν τα πάντα γύρω μας είναι πρόβλημα μαθηματικών…” Άρχισα λοιπόν να μετράω πόσα πράγματα έχω να κάνω κάθε πρωί πριν φύγω απ’ το σπίτι: τουλάχιστον 10! Mα έχω μόνο 30 λεπτά στη διάθεσή μου. Κι ύστερα, άρχισα να προσθέτω τους συμμαθητές μου, να μετράω τα λεπτά μέχρι το διάλειμμα, να διαιρώ την τυρόπιτα στη μέση για να κεράσω την κολλητή μου… τα κλάσματα, τα σύνολα και όλα τα μαθήματα ως κι η γυμναστική έγιναν ξαφνικά πρόβλημα μαθηματικών. Ήμουν θύμα της κατάρας. Όπως είσαι κι εσύ αυτή στιγμή που συνεχίζεις να διαβάζεις. Οι αριθμοί είναι στο μυαλό σου σαν κακός εφιάλτης. Αλλά, μην απελπίζεσαι! Αυτό εδώ το βιβλίο είναι η ιστορία μου για το πως τελικά κατάφερα να γλιτώσω απ’ την κατάρα…
Υπάρχει τελικά τρόπος, τα μαθηματικά να γίνουν παιχνίδι… Βρες τις λύσεις με χιούμορ και κλείσε το μάτι πονηρά στα βάσανα του θρανίου! Η Γιολάντα Τσιαμπόκαλου γεννήθηκε το 1977. Τελείωσε την Αγγλική Φιλολογία στη Φιλοσοφική Αθηνών ενώ ήδη είχε αρχίσει να ασχολείται με τη μουσική καθώς από το 1994 είναι μέλος των Active Member. Το πρώτο της βιβλίο ήταν το “Χρέωσέ τα στη φωτιά” (Ελληνικά Γράμματα), μια συλλογή στίχων και φωτογραφιών των Active Member. Το 2001 κυκλοφορεί “Η όμορφη Βασιλική – Μια Σταχτοπούτα απ’ τη Ρωσία” (εκδόσεις Καστανιώτη) και ακολουθεί “Ο Κύριος Αλφάλφα”, το “Ντιριγκόου – Ντιριμπάι” (που έχει μεταφραστεί στα αλβανικά), το “Άμα βάψεις το λαγό κόκκινο σαν το αυγό” και το “Αν κεράσεις παγωτό ένα γάτο χνουδωτό”.
Έχει μεταφράσει στα ελληνικά την βραβευμένη σειρά παιδικών βιβλίων του Κρόκετ Τζόνσον “Ο Χάρης και ο μοβ μαρκαδόρος”, το βιβλίο “Ο γύρος του κόσμου σε 80 παραμύθια” της Νίκολα Μπάξτερ και το έργο της Geraldine Mc Caughrean “Not the end of the world” (Whitbread Αward παιδικού μυθιστορήματος το 2004). Από το 2004 αρθρογραφεί στην παιδική εφημερίδα “Ερευνητές” της Καθημερινής.

Συγγραφέας: Τσιαμπόκαλου Γιολάντα (Sadahzinia)
Εικονογράφος: Τουλιάτου Σοφία, Μπουλούμπασης Πέτρος
Εκδότης: Ερευνητές
Έτος έκδοσης: 2005
ISBN: 960-368-333-7
Σελίδες: 38
Σχήμα: 23χ24
Κατηγορίες: Παιδικά βιβλία, Ελληνικά
Σειρές: Τα Βάσανα του Θρανίου

Τιμή σε ιστοσελίδες: 11.10 €