Η ιερή χύτρα

Περιγραφή
Τα αρχαία μυστικά των δρυΐδων αποκαλύπτονται για πρώτη φορά.
Μια συνοπτική διαδρομή στην ιστορία και στην εξέλιξη της κελτικής θρησκευτικής παράδοσης, στα μυστικά που διδάσκονται από τους δρυΐδες και στη σύγχρονη εκτέλεση των τελετών και των τελετουργιών τους, όπως ασκούνται από τα σημερινά μέλη του Ντρουιντιάχτος – μιας πνευματικής οργάνωσης με επικεφαλής το συγγραφέα, ο οποίος φέρει τον τίτλο του αρχιδρυΐδη.
Μέσα από αυτό το βιβλίο θα μυηθείτε στη μυστική γνώση αυτής της αρχαίας πίστης.
“…είναι μέχρι τώρα… η μεγαλύτερη συνεισφορά στη σοβαρή και πρακτική μελέτη των αρχαίων κελτικών παραδόσεων”.
Έντρεντ Θόρσον, συγγραφέας του έργου “Book of Troth”Ο Τόιγκ ΜακΚρόσαν γεννήθηκε το 1958 από γονείς ιρλανδικής καταγωγής και μεγάλωσε στη Νέα Ορλεάνη της Λουιζιάνας. Ζει και εργάζεται στην περιοχή του Ντάλας. Είναι ενεργό μέλος σε σκοτικές και ιρλανδικές οργανώσεις.
Ο Τόιγκ ΜακΚρόσαν είναι ο Ούερ-Ντρούις (αρχιδρυΐδης) της θρησκευτικής παράδοσης που είναι γνωστή ως Ντρουιντιάχτος.
Από το 1987 ήταν συνδεδεμένος με το θρησκευτικό κίνημα Ασάτρου, όπου έγινε ένας γκόδι (ιερέας). Στα 1989 άρχισε να μελετάει με τα μέλη του Rings of Troth. Ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τις σχέσεις ανάμεσα στην κελτική και στη γερμανική θρησκεία. Έχει πτυχίο στην αγγλική φιλολογία από το πανεπιστήμιο U.T.D. (University of Texas at Dallas).
Τα ενδιαφέροντά του περιλαμβάνουν όχι μόνο τις Κελτικές παραδόσεις για τους δρυΐδες, τους βάρδους και τους φίλιδ, αλλά και την παράδοση του Αρθούρου, την κελτική μουσική, την αρχαία ιστορία και σχετικά θέματα. Τα άρθρα του για την κελτική θρησκεία έχουν δημοσιευτεί σε πολλά “νέο-δρυϊδικά” περιοδικά και σε κελτικές εθνικιστικές εφημερίδες. Έχει διδάξει την κελτική πνευματικότητα και έχει εμφανιστεί στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση.

Συγγραφέας: Mac Crossan Tadhg
Μεταφραστής: Λυμπερόπουλος Ανδρέας
Εκδότης: Κέδρος
Έτος έκδοσης: 2010
ISBN: 960-04-4114-6
Σελίδες: 329
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Θρησκεία – Ιστορία, Κέλτες

Τιμή σε ιστοσελίδες: 14.94 €