Η Θεσσαλονίκη του Καραμανλή

Περιγραφή
Όσα βιβλία κι αν έχουν γραφεί γι’ αυτόν τον άνθρωπο, ποτέ δε θα μπορέσουν οι συγγραφείς να προσδιορίσουν, κατά τρόπο απόλυτο, να μάθουμε για το ποιος ήταν, εκτός αν άφηνε ο ίδιος δικά του κείμενα.
Όταν μετά τη Μεταπολίτευση τον ρώτησα: “Κύριε Πρόεδρε εσείς γιατί δεν γράφετε τ’ απομνημονεύματά σας, αλλά άλλοι γράφουν βιβλία για εσάς”, μου απάντησε κοφτά… “Άκου να σου πω, απομνημονεύματα γράφουν αυτοί που έχουν να κρύψουν κάτι”.
Ποιος όμως ήταν ο Μακεδόνας Πρωθυπουργός που μπήκε “σφήνα” ανάμεσα στα πολιτικά “τζάκια” της Αθήνας και κυριάρχησε το δεύτερο μισό του 20ού αιώνα στην Ελλάδα και απέκτησε φήμη παγκόσμια;
Πολιτικοί που τον έζησαν και στην προ της δικτατορίας περίοδο και μετά τη Μεταπολίτευση θα φιλοτεχνήσουν το πορτραίτο του:
…”Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο θεμελιωτής της σύγχρονης Ελληνικής Δημοκρατίας υπήρξε ίσως, ο πιο απόμακρος πολιτικός της νεότερης περιόδου, γι’ αυτό κατάφερνε πέρα από τις πολιτικές αντιπάθειες να συγκεντρώνει ένα είδος “οικουμενικού σεβασμού”, ιδίως στο διάστημα της Μεταπολίτευσης”. […] (από τη σελ. 7 του βιβλίου)Ο Φαίδων Γιαγκιόζης δημοσιογραφεί από το 1958. Κατά καιρούς διετέλεσε διευθυντής τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών και των γραφείων στη Θεσσαλονίκη των αθηναϊκών εφημερίδων “Ναυτεμπορική”, “Βραδυνή”, “Ελεύθερος Κόσμος”, “Εστία”, “Μεσημβρινή”, “Απογευματινή”, “Ακρόπολις” και στις τοπικές εφημερίδες “Ελληνικός Βορράς”, “Θεσσαλονίκη”.
Συνεργάσθηκε με διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα και ταξίδεψε για δημοσιογραφικές αποστολές σ’ όλη την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.
Τίτλοι βιβλίων:
1) “Mont Athos” (1972)
2) “Εικόνες της Μακεδονίας” (1980)
3) “Χίλια χρόνια μοναξιά” (1982)
4) “Εμείς οι Μακεδόνες” (1992)
5) “Άθως. Η αθέατη πλευρά” (1999)
6) “Η αλήθεια πίσω από την ιστορία” (2000)
7) “Θεσσαλονίκη – Πατρίδα χωρίς σύνορα” κ.ά.

Συγγραφέας: Γιαγκιόζης Φαίδων
Εκδότης: Κυριακίδη Αφοί
Έτος έκδοσης: 2005
ISBN: 960-343-847-2
Σελίδες: 360
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Θεσσαλονίκη – Ιστορία, Καραμανλής, Κωνσταντίνος Γ., 1907-1998

Τιμή σε ιστοσελίδες: 22.64 €