Η εφεύρεση των φτερών

Περιγραφή

Η Χέτι Σκοτούρα Γκριμκέ, μια σκλάβα στο Τσάρλεστον των αρχών του 19ου αιώνα, διψά για ζωή πέρα από τους τοίχους που την κρατούν φυλακισμένη στην πλούσια οικία Γκριμκέ. Η κόρη της οικογένειας, η Σάρα, προικισμένη με ακόρεστο πνεύμα και επαναστατικές ιδέες, ξέρει από μικρή ότι προορίζεται να πετύχει κάτι σημαντικό στον κόσμο, αλλά την περιορίζουν οι απαγορεύσεις που επιβάλλονται στις γυναίκες. “Η Εφεύρεση των Φτερών” ακολουθεί τα αξιοθαύμαστα ταξίδια τους στη διάρκεια των επόμενων τριάντα πέντε χρόνων, καθώς και οι δύο διεκδικούν τη ζωή που επιθυμούν, επηρεάζοντας δραματικά η μία τη ζωή της άλλης και αναπτύσσοντας μια περίπλοκη σχέση που χαρακτηρίζεται από ενοχή, απείθεια, αποξένωση και τα δύσβατα μονοπάτια της αγάπης.
Αυτό το εξαιρετικά καλογραμμένο μυθιστόρημα αποτελεί έναν αφηγηματικό θρίαμβο, που εξετάζει χωρίς προκαταλήψεις μία από τις πιο θλιβερές πτυχές της αμερικανικής ιστορίας, με ηρωίδες γυναίκες των οποίων ο αγώνας για την ελευθερία, τη χειραφέτηση και το δικαία στην έκφραση δε θα αφήσει κανέναν αναγνώστη ασυγκίνητο.

Η Σου Μανκ Κιντ είναι η συγγραφέας των πολύ πετυχημένων απομνημονευμάτων The Dance of the Dissident Daughter και When the Heart Waits (Ο χορός της διαφωνούσης κόρης και Όταν η καρδιά περιμένει). Έχει κερδίσει το Βραβείο Ποιητών και Συγγραφέων με το πρώτο κομμάτι της ιστορίας που διαδραματίζεται στο μυθιστόρημα Η κρυφή ζωή των μελισσών, καθώς και το Βραβείο Κάθριν Αν Πόρτερ και μια υποτροφία Μπρεντ Λόουφ. Τα διηγήματά της έχουν δημοσιευτεί σε αρκετά λογοτεχνικά περιοδικά, και δύο από τα κείμενά της -συμπεριλαμβανομένου ενός αποσπάσματος από την Κρυφή ζωή των μελισσών- δημοσιεύτηκαν στη συλλογή Best American Shorts Stories. Ζει στο Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας. Η κρυφή ζωή των μελισσών είναι το πρώτο της μυθιστόρημα, το οποίο μάλιστα γνωρίζει μεγάλη επιτυχία στην Αμερική.

Συγγραφέας: Kidd Sue Monk
Μεταφραστής: Σακελλαροπούλου Χριστιάννα
Επιμελητής: Οικονομίδου Μαρία
Εκδότης: Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Έτος έκδοσης: 2014
ISBN: 960-142-883-3
Σελίδες: 544
Σχήμα: 21×14
Κατηγορίες: Αμερικανική πεζογραφία – Μυθιστόρημα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 14.50 €