Η Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών και η διαχρονική της πορεία

Περιγραφή

Η “Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών” γιορτάζει τα 80 χρόνια από την ίδρυσή της (1934 – 2014). Στο διάστημα αυτό πέρασε από διαδοχικές φάσεις ακμής και δοκιμασιών. Αντιμετώπισε τη ναζιστική Κατοχή, αναστολή λειτουργίας επί Χούντας, διασπάσεις κι άλλα προβλήματα. Παρ’ όλα αυτά επέζησε και συνεχίζει να προσφέρει στην πολιτιστική ζωή του τόπου.
Ο Γιώργος Σταυράκης -μέλος της Εταιρίας- δούλεψε μ’ ενθουσιασμό για σημαντικό χρονικό διάστημα συγκεντρώνοντας στοιχεία για τους ανθρώπους που πέρασαν από τις τάξεις της, είτε στα διοικητικά της όργανα είτε ως απλά μέλη. Έτσι προκύπτει το παρόν τρίτομο έργο όπου με τη μορφή περίπου λεξικού παρελαύνουν οι συνάδελφοι λογοτέχνες.
Στο παρόν έργο αποφεύγονται οι αξιολογήσεις και γενικότερα τα κριτικά σχόλια. Ο αναγνώστης, μελετητής στις σελίδες του βιβλίου μπορεί να βρει τα στοιχεία συγκεκριμένου συγγραφέα και να σχηματίσει μια γενική εικόνα για όλο αυτόν τον κόσμο, που ανάμεσά του συναντάει κανείς και τα μεγαλύτερα ονόματα της Λογοτεχνίας μας. Ένας από τους βασικούς λόγους που οδήγησαν το συγγραφέα να προχωρήσει στην πραγματοποίηση του έργου είναι ασφαλώς το γεγονός ότι μέχρι τώρα υπήρχε δυσκολία στο να βρεθούν άμεσα στοιχεία των μελών του ιστορικού σωματείου “Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών”

Ο Γιώργος Σταυράκης γεννήθηκε στο Μεγ. Χωριό Ευρυτανίας. Είναι παντρεμένος με την Ελένη Κοντογιάννη και έχουν δύο κόρες, την Αθηνά και την Κατερίνα. Το 1956 μετανάστευσε στην Αυστραλία.
Εργαζόμενος σπούδασε κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης. Ειδικεύτηκε στους κλάδους: Ιστορία της εξέλιξης του Δυτ. Πολιτισμού. Κοινωνικοποίηση και κοινωνική προσαρμογή του ανθρώπου. Κοινωνική ψυχολογία και συμπεριφορά της μάζας. Ιστορία της μετανάστευσης. Ρατσισμός και η εξέλιξή του μέσα στο χρόνο.
Είναι κάτοχος του διπλώματος English Language Studies U.K. και το C.P.E. Michigan U.S.A.
Εργάστηκε σε δημόσιες υπηρεσίες στην Αυστραλία με τελευταία στο Υπουργείο Υγείας στη Βικτώρια, ως υπεύθυνος κοινωνικός λειτουργός και μεταφραστής για τη μεγάλη Ελληνική παροικία.
Πήρε μέρος ως εισηγητής σε συνέδρια με θέματα κοινωνιολογικού και μεταναστευτικού περιεχομένου, στην Αυστραλία, την Ελλάδα και τις ΗΠΑ. Είναι καθηγητής Αγγλικής γλώσσας σε φροντιστήρια ξένων γλωσσών με αναγνωρισμένη προσφορά στην ξενόγλωσση εκπαίδευση στην Ελλάδα επί τριάντα χρόνια.
Είναι συγγραφέας βιβλίων και αρθρογραφεί σε περιοδικά και εφημερίδες τοπικού ενδιαφέροντος σε κοινωνιολογικά θέματα. Είναι ενεργό μέλος του Πνευματικού Κέντρου Ρουμελιωτών, της Εταιρείας Ευρυτάνων Επιστημόνων και του Ιστορικού Συνδέσμου των Μεγαλοχωριτών.
Είναι συνεργάτης της Ελληνικής Εστίας Ελεύθερης Έρευνας και Ενημέρωσης, και της Πανευρυτανικής Ένωσης. Στην περιοχή της κατοικίας του συμμετείχε ενεργά στην τοπική Αυτοδιοίκηση και διετέλεσε γραμματέας του Πνευματικού Κέντρου Πεντέλης μέχρι την παραίτησή του το 2001.
Ταξίδεψε σε πολλά μέρη του κόσμου, όπως ΗΠΑ, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Αγγλία, Δυτ. Ευρώπη, Κύπρο, Τουρκία, Ινδία, Νησιά του Ειρηνικού, το Μεξικό, τον Παναμά και αλλού.

Συγγραφέας: Σταυράκης Γιώργος Κ.
Επιμελητής: Κορίδης Κωνσταντίνος Ι.
Εκδότης: Ιωλκός
Έτος έκδοσης: 2014
ISBN:
Σελίδες: 1272
Σχήμα: 24×17
Κατηγορίες: Λογοτεχνία – Ιστορία και κριτική

Τιμή σε ιστοσελίδες: 33.30 €