Η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Περιγραφή
Περισσότερο από ένα τέταρτο του αιώνα συμπληρώθηκε από την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα/Ευρωπαϊκή Ένωση (1981-2007). Προφανώς, τόσο η Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και η Ελλάδα άλλαξαν σημαντικά μέσα σε αυτό το διάστημα. Σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση περιλαμβάνει 27 κράτη-μέλη, σε σύγκριση με την Ευρωπαϊκή Κοινότητα του 1981 που είχε μόλις 10. Το γεγονός αυτό από μόνο του αλλάζει ριζικά τη φυσιογνωμία και τη λειτουργία της Ένωσης.
Στον τόμο αυτό περιλαμβάνονται επαναδιατυπωμένες ή/και ξαναγραμμένες οι συνεισφορές όλων των πολιτικών και των πανεπιστημιακών καθηγητών που συμμετείχαν στο Συνέδριο της Ελληνικής Πανεπιστημιακής Ένωσης Ευρωπαϊκών Σπουδών (ΕΠΕΕΣ), το Νοέμβριος του 2006, με την ευκαιρία της 25ης επετείου της ένταξης της Ελλάδας στην Ε.Ε. Οι συνεισφορές αυτές αναφέρονται σε όλες σχεδόν τις επιδράσεις από την εικοσιπενταετή συμμετοχή της χώρας μας στην Ε.Ε.: από την προσαρμογή στο κοινοτικό κεκτημένο και τις επιδράσεις στην εξωτερική πολιτική μέχρι τις επιδράσεις στην οικονομία, στην κοινωνία και στο πολιτικό σύστημα της χώρας. Παράλληλα προσπαθούν να εκτιμήσουν τη μελλοντική πορεία της Ελλάδας μέσα στα νέα δεδομένα της Ευρώπης των 27.

Συγγραφέας: Συλλογικό έργο, Παπαδημητρίου Γεώργιος Δ. 1944-2009, Χριστιανός Βασίλειος Α., Κτενίδης Ιωσήφ Γ., Παπαγιάννης Δονάτος Ι., Γκόρτσος Χρήστος Β., Παπαντώνη Μαρία Κ., Στεφάνου Κωνσταντίνος Α., Ιωακειμίδης Παναγιώτης Κ., Μπρεδήμας Αντώνης καθηγητής διεθνούς δικαίου, Υφαντής Κώστας, Κεντρωτής Κυριάκος Δ., Μπότσιου Κωνσταντίνα Ε., Τσινισιζέλης Μιχάλης Ι., Γεωργακόπουλος Θεόδωρος Α., Θεοφανίδης Σταύρος Μ., Παπαδόπουλος Αθανάσιος οικονομολόγος, Κυριαζής Νίκος Κ., Λιαργκόβας Παναγιώτης Γ., Ανδρέου Γιώργος πολιτικός επιστήμων, Πλασκοβίτης Ηλίας, Μπαλτάς Νικόλαος Κ., Χασσίδ Ιωσήφ, Λάβδας Κώστας Α., Τσέκος Θεόδωρος Ν., Πασσάς Αργύρης Γ., Κάτσιος Σταύρος Α., Χτούρης Σωτήρης Ν., Παγουλάτος Γιώργος, Γρηγορίου Παναγιώτης Γ.
Επιμελητής: Μαραβέγιας Ναπολέων Ν.
Εκδότης: Θεμέλιο
Έτος έκδοσης: 2008
ISBN: 960-310-330-6
Σελίδες: 423
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Ελλάς – Σχέσεις – Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Ένωση – Δίκαιο και νομοθεσία
Σειρές: Βιβλιοθήκη Ευρωπαϊκών Θεμάτων

Τιμή σε ιστοσελίδες: 20.49 €