Η Ελλάδα μεταξύ πολέμου και ειρήνης

Περιγραφή
Ο αναγνώστης αυτού του βιβλίου μου μπορεί και να θεωρήσει ότι μεροληπτώ υπέρ του Βενιζέλου, γιατί είναι φυσικό να σκεφθεί και να διερωτηθεί: Πώς ήταν δυνατόν να υπάρξει ένας τόσο μεγάλος ηγέτης σε μια χώρα που όταν ξεκίνησε τη δράση του δεν έφθανε σε πληθυσμό τα τρία εκατομμύρια; Σε μια χώρα άμαθη και υπανάπτυκτη ως επί το πλείστον…
Είναι γνωστό όμως ότι η αντικειμενικότητα και ο ρεαλισμός επιβάλλουν να σημειώνονται τα γεγονότα και η ικανότητα των προσώπων που αναφέρονται, όπως ακριβώς έχουν.
Με την ιστορική αυτή μελέτη μου προσπάθησα να αποδώσω την πραγματικότητα που αφορούν έναν μεγάλο ηγέτη, του οποίου την μεγαλοσύνη κανείς δεν αμφισβητεί σήμερα. Στάθηκα όμως με πλήρη σεβασμό και προς τους πολιτικούς του αντιπάλους, που προσπάθησαν να ολοκληρώσουν το έργο του, αλλά με το δρόμο που ακολούθησαν δεν είχαν καμία πιθανότητα να επιτύχουν…Ο Γεώργιος Θ. Κωστής γεννήθηκε στις 26-12-1936 στη Στύρφακα Φθιώτιδος. Είναι δημοσιογράφος, συγγραφέας και πολιτικός αναλυτής με πλούσια και μακροχρόνια τηλεοπτική και ραδιοφωνική παρουσία. Συνεργάζεται με πολλές εφημερίδες αθηναϊκές και επαρχιακές.
Έχει πραγματοποιήσει διαλέξεις ιστορικού και κοινωνικού περιεχομένου στην Αθήνα από το 1964. Είναι παντρεμένος και έχει δυο παιδιά.

Συγγραφέας: Κωστής Γεώργιος Θ.
Εκδότης: Δρόμων
Έτος έκδοσης: 2007
ISBN: 960-8330-65-3
Σελίδες: 254
Τόμος: 2
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Ελλάς – Ιστορία, Νεώτερη, Ελλάς – Ιστορία – 1920-, Βενιζέλος, Ελευθέριος Κ. (1864-1936)

Τιμή σε ιστοσελίδες: 11.03 €