Η εκπαίδευση και το έργο ενός μυημένου

Περιγραφή
Σ’ αυτό το βιβλίο υπάρχει κάτι για τον καθένα: γι’ αυτόν που πρωτοξεκινάει το εσωτερικό του ταξίδι, η συγγραφέας προσφέρει το αλφαβητάρι του αποκρυφισμού· γι’ αυτόν που έχει προχωρήσει, προσφέρει τη βαθιά της γνώση, στηριγμένη στην προσωπική της πείρα-την πείρα μιας κορυφαίας αποκρυφίστριας της Δύσης.[..]Η Dion Fortune είναι μια από τις μεγαλύτερες φυσιογνωμίες της σύγχρονης πνευματικής αναζήτησης. Το πραγματικό της όνομα ήταν Violet M. Firth και γεννήθηκε το 1890 σε μία περιοχή των βόρειων ακτών της Ουαλίας. Η πρώτη της επαφή με τον πνευματικό κόσμο του ανθρώπου έγινε μέσω της εκπαίδευσης της στις ψυχαναλυτικές θεωρίες του Φρόιντ. Επίσης, μαθήτευσε κοντά στον Δρα Μορίαρτι, μία μυστηριώδη μορφή της εποχής της, ο οποίος την επηρέασε βαθιά στις μεταγενέστερες αναζητήσεις της.
Το όνομά της συνδέθηκε με το “Ερμητικό Τάγμα της Χρυσαυγής” και τη συμμετοχή της στο τμήμα “Α και Ω”, καθώς και στη στοά Stella Matutina. Το 1924 ίδρυσε την “Αδελφότητα του Εσωτερικού Φωτός”, την οποία διεύθυνε μέχρι τον πρόωρο θάνατό της το 1924.
Άφησε πίσω της ένα πλούσιο συγγραφικό έργο που αποτελεί σημαντικό βοήθημα για τους σπουδαστές της φιλοσοφίας της πνευματικής αναζήτησης.

Συγγραφέας: Fortune Dion
Μεταφραστής: Μάμαλης Ηλίας
Εκδότης: Ιάμβλιχος
Έτος έκδοσης: 1983
ISBN:
Σελίδες: 139
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Απόκρυφες επιστήμες
Σειρές: Εσωτερική Φιλοσοφία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 8.88 €