Η διάσταση πραγματικού και αναμενόμενου στις συμπεριφορές και στάσεις των δημοσίων υπαλλήλων

Περιγραφή
Η συγγραφέας ξεκινά με την παραδοχή ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι ενεργώντας στο όνομα και για λογαριασμό του κράτους διαμορφώνουν την εικόνα του κράτους. Η ανταπόκριση των δημοσίων υπαλλήλων στο ρόλο τους είναι βαρύνουσας σημασίας τόσο για την ποιότητα της λειτουργίας του κράτους όσο και για τη δημοκρατική διακυβέρνηση μιας πολιτείας. Η εικόνα του κράτους, η οποία πρωτίστως, διαμορφώνεται από τις δράσεις, συμπεριφορές και στάσεις των δημοσίων υπαλλήλων, επηρεάζοντας την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών, δε μπορεί να αποτελεί τυχαίο ζήτημα των κατά περίπτωση αντιδράσεων. Οι στάσεις και οι συμπεριφορές τους θα πρέπει να είναι, αφενός μεν κοινές και να ανταποκρίνονται στις αναμενόμενες, αφετέρου δε προβλέψιμες ώστε να διασφαλίζεται ο απαιτούμενος έλεγχος έναντι της οποιασδήποτε αυθαιρεσίας.
Η απόκλιση του αναμενόμενου από τον πραγματικό ρόλο του δημοσίου υπαλλήλου αποτελεί ένα από τα αντικείμενα της παρούσας μελέτης.
Μέσω της διαχρονικής αποτίμησης σε δύο ακραία σημεία της δεκαετίας 1995-2005, επιχειρήθηκε, αφενός μεν να διαπιστωθεί αν οι δημόσιοι υπάλληλοι συνειδητοποιούν το ρόλο τους, αφετέρου δε η αναζήτηση των πιθανών αιτίων της ελλειμματικής ανταπόκρισης σ’ αυτόν.Η Κωνσταντίνο Χ. Πρεβεζάνου γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι διδάκτωρ Διοικητικής Επιστήμης του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης. Υπότροφος ΙΚΥ. Έχει πλούσια επαγγελματική εμπειρία στην Ελληνική δημόσια διοίκηση και από το 1998 μέχρι σήμερα εργάζεται ως ειδική επιστήμονας στην ανεξάρτητη αρχή “Συνήγορος του Πολίτη”. Επίσης, έχει πλούσια διδακτική εμπειρία και από το 2006 μέχρι σήμερα είναι επιστημονική συνεργάτης στο Τμήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης του ΑΤΕΙ Καλαμάτας. Έχει συμμετάσχει σε ημερίδες και συνέδρια ενώ έχει συγγράψει άρθρα δημοσιευμένα σε επιστημονικά περιοδικά.

Συγγραφέας: Πρεβεζάνου Κωνσταντίνα Χ.
Υπεύθυνος Σειράς: Πασσάς Αργύρης Γ., Τσέκος Θεόδωρος Ν.
Εκδότης: Εκδόσεις Παπαζήση
Έτος έκδοσης: 2011
ISBN: 960-02-2539-7
Σελίδες: 206
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Δημόσια διοίκηση
Σειρές: Δημόσια Πολιτική και Θεσμοί

Τιμή σε ιστοσελίδες: 8.73 €