Η δημόσια υγεία στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας

Περιγραφή
Η Δημόσια Υγεία και γενικότερα η Γενική Ιατρική τα τελευταία χρόνια αποκτούν μια κρίσιμη θέση στη λειτουργία του Συστήματος Υγείας και του Οικονομικού Συστήματος σε κρατικό και διεθνές επίπεδο.
Ο γενικός γιατρός θα πρέπει να εκπαιδεύεται ειδικά στο να εργάζεται στην πρώτη γραμμή του συστήματος υγείας και στο να αναλαμβάνει τα αρχικά βήματα για τη φροντίδα προβλημάτων υγείας που οι ασθενείς μπορεί να έχουν.
Η εκπαιδευτική δραστηριότητα για την υλοποίηση της ειδικότητας των γενικών γιατρών στόχο έχει την απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων στην αντιμετώπιση με επιτυχία των προβλημάτων υγείας ατόμων, πληθυσμών και κοινωνικών ομάδων και παρέχει στους γενικούς γιατρούς την ικανότητα να στηρίξουν και να βελτιώσουν τον Τομέα Δημόσιας Υγείας της χώρας μας.
Η παρούσα έκδοση του Τομέα Επιδημιολογίας και Βιοστατιστικής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας επιχειρεί να καταγράψει βασικά θέματα Επιδημιολογίας, Δημογραφίας και Δημόσιας Υγείας, που ενδιαφέρουν το γενικό γιατρό.

Συγγραφέας: Συλλογικό έργο, Αλεβίζος Αλεβίζος, Ανδριώτη Δέσποινα, Ασκερίδης Κυριάκος, Gregory Susan, Ηλιάδη Πανδώρα, Καραμπλή Ελευθερία, Κορνάρου Ελένη, Κουρέα – Κρεμαστινού Τζένη, Κτενάς Ευτύχιος, Κυριόπουλος Γιάννης, Λιονής Χρήστος, Μαραγιάννης Κωνσταντίνος, Μαριόλης Ανάργυρος Δ., Μεράκου Κυριακούλα Α., Μίχας Κωνσταντίνος, Μπέλλος Γεώργιος, Ολλανδέζος Μάρκος, Ρουμελιώτη Αναστασία, Βογιατζόγλου – Σαμανίδου Άννα, Κυριόπουλος Ιωάννης Η.
Επιμελητής: Κορνάρου Ελένη, Ρουμελιώτη Αναστασία
Εκδότης: Εκδόσεις Παπαζήση
Έτος έκδοσης: 2007
ISBN: 960-02-2144-8
Σελίδες: 416
Σχήμα: 24χ16
Κατηγορίες: Υγεία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 17.44 €