Η δημιουργική γραφή στο δημοτικό σχολείο

Περιγραφή
Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια μεθοδική πρόταση ένταξης της Δημιουργικής Γραφής στο δημοτικό σχολείο. Στο πρώτο μέρος του βιβλίου παρουσιάζονται δραστηριότητες και τεχνικές για την εξοικείωση των μαθητών με τη Δημιουργική Γραφή παίζοντας με λέξεις. Στη φάση αυτή ο εκπαιδευτικός-εμψυχωτής έχει ένα ρόλο καθοριστικό, αφού πρέπει να δημιουργήσει κλίμα εμπιστοσύνης και απελευθέρωσης ανάμεσα στους μαθητές-συμμετέχοντες.
Στο δεύτερο μέρος του βιβλίου παρουσιάζεται ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα Δημιουργική Γραφή έτσι ώστε οι συμμετέχοντες να δημιουργήσουν μια εκτενέστερη ιστορία. Σε αυτή τη φάση είναι πολύ σημαντική η επίδραση της ομάδας. Τα παιδιά ακούν, κρίνουν, σχολιάζουν, κρίνονται. Μέσα σε πλαίσια ελεύθερης έκφρασης, το εργαστήρι αυτό μπορεί να είναι καθοριστικό για την μετέπειτα σχέση των παιδιών με το λόγο, τη λογοτεχνία και τη συγγραφή.
Και στα δύο μέρη δίνονται πληροφορίες για την αναγκαιότητα της δραστηριότητας, για τα απαραίτητα υλικά και για τους εκπαιδευτικούς στόχους που επιδιώκονται. Έπειτα περιγράφεται η διαδικασία της (δραστηριότητας) με συγκεκριμένο παράδειγμα. Στο τέλος κάθε ενότητας υπάρχουν όλες οι ασκήσεις σε μορφή φύλλων δραστηριοτήτων.Η Ασπασία Βασιλάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης. Σπούδασε νηπιαγωγός στο Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Πατρών. Από το 2005 διδάσκει στη δημόσια εκπαίδευση και ασχολείται κυρίως με την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση. Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται στη συγγραφή εκπαιδευτικών βιβλίων (“Η περιβαλλοντική εκπαίδευση στο νηπιαγωγείο”, 2008, εκδ. Κέδρος, “Η Δημιουργική Γραφή στο Δημοτικό σχολείο”, 2009, εκδ. Κέδρος). “Ο κύριος Μάνος Μόνος” είναι το πρώτο της παραμύθι.

Συγγραφέας: Βασιλάκη Ασπασία, Γιαννακουδάκης Λευτέρης
Εκδότης: Κέδρος
Έτος έκδοσης: 2009
ISBN: 960-04-3956-7
Σελίδες: 155
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Εκθέσεις (Μαθητικές) – Σπουδή και διδασκαλία, Λογοτεχνία – Σπουδή και διδασκαλία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 8.88 €