Η δηλητηριώδης ζώνη

Περιγραφή
Ενώ ο 20ός αιώνας ανατέλλει και όλα υπόσχονται πρόοδο και ευημερία, μια ξαφνική συμπαντική απειλή χτυπά τη Γη. Ένα αόρατο δηλητηριώδες νέφος αγκαλιάζει την ατμόσφαιρά της, απειλώντας να εξαφανίσει κάθε μορφή ζωής.
Πέντε άνθρωποι, κλεισμένοι σε ένα δωμάτιο ενός επαρχιακού σπιτιού της Αγγλίας, θα δουν τον κόσμο που ξέρουν να χάνεται μέσα σε λίγα λεπτά, ενώ αυτοί θα πρέπει να επιβιώσουν ανάμεσα σε αμέτρητους νεκρούς.
Μια νουβέλα επιστημονικής φαντασίας από τον δημιουργό του θρυλικού Σέρλοκ Χολμς, τον διάσημο συγγραφέα Άρθουρ Κόναν Ντόιλ, που κρατά σε αγωνία τον αναγνώστη μέχρι την τελευταία στιγμή. Και μαζί το διήγημα τρόμου του ίδιου συγγραφέα “Η φρίκη των αιθέρων”, που μας μεταφέρει στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας, εκεί όπου άγνωστοι κίνδυνοι παραμονεύουν τους τολμηρούς πρωτοπόρους πιλότους και τα μονοπλάνα τους, στις αρχές του 20ού αιώνα.Ο Άρθουρ Κόναν Ντόιλ γεννήθηκε στο Εδιμβούργο το 1859. Σπούδασε ιατρική, την οποία όμως γρήγορα εγκατέλειψε για χάρη της λογοτεχνίας, έχοντας τη φιλοδοξία, αρχικά, να γίνει γνωστός γράφοντας ιστορικά μυθιστορήματα και δοκίμια. Έγραψε διηγήματα και μυθιστορήματα ιστορικά, αστυνομικά, μυστηρίου και αγωνίας, επιστημονικής φαντασίας, ιστορικές μελέτες, καθώς επίσης και ένα δίτομο έργο για τον πνευματισμό. Ήταν όμως ο περίφημος Σέρλοκ Χολμς, που πρωτοεμφανίστηκε στο μυθιστόρημά του “Σπουδή στο κόκκινο”, το 1887, που τον έκανε ευρύτερα γνωστό. Ο Ντόιλ επηρεάστηκε από τον Έντγκαρ Άλαν Πόε και τον Γουίλκι Κόλινς, χρησιμοποίησε όμως επιστημονική μεθοδολογία και τεχνογνωσία για να δημιουργήσει μυθιστορήματα που ικανοποιούν πλήρως τους αναγνώστες, οι οποίοι επιζητούν αληθοφάνεια και δικαίωση του καλού. Το 1902 χρίστηκε ιππότης (λαμβάνοντας τον τίτλο του Σερ). Πέθανε στις 7 Ιουλίου 1930.

Συγγραφέας: Doyle Arthur Conan 1859-1930
Μεταφραστής: Μαστακούρης Θωμάς Π.
Εκδότης: Αίολος
Έτος έκδοσης: 2015
ISBN: 960-521-251-Χ
Σελίδες: 172
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Σκοτσέζικη πεζογραφία – Μυθιστόρημα , Επιστημονική φαντασία
Σειρές: Ξένη Λογοτεχνία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 10.81 €