Η γλώσσα C σε βάθος

Περιγραφή
Ένας πλήρης οδηγός εκμάθησης της γλώσσας C, που απευθύνεται τόσο σε σπουδαστές όσο και σε έμπειρους προγραμματιστές!
Κάθε κεφάλαιο περιλαμβάνει λυμένα χαρακτηριστικά παραδείγματα και ασκήσεις διαφορετικών βαθμών δυσκολίας, καθιστώντας το ιδανικό για εκπαιδευτική χρήση.
Στον οδηγό εξετάζονται αναλυτικά:
– Τύποι δεδομένων, παραστάσεις, εντολές ελέγχου και επανάληψης
– Συναρτήσεις, δείκτες και πίνακες
– Ρεύματα εισόδου/εξόδου και χειρισμός αρχείων
– Αναδρομή και αναδρομικές συναρτήσεις
– Αλγόριθμοι αναζήτησης και ταξινόμησης
– Δυναμική διαχείριση μνήμης και δυναμικές δομές δεδομένων -συνδεδεμένες λίστες, δυαδικά δένδρα αναζήτησης και υλοποίησή τους στη γλώσσα C
– Ο προμεταγλωττιστής της C
– Χρήση της τυπικής βιβλιοθήκης της C
Επίσης, αποκλειστικά για αυτό το βιβλίο, έχει δημιουργηθεί ένας δικτυακός τόπος στη διεύθυνση http://c.bytes.gr με χρήσιμο εκπαιδευτικό υλικό.Ο Νίκος Χατζηγιαννάκης, είναι πτυχιούχος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Η/Υ της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και κάτοχος Master στην επιστήμη των υπολογιστών από το Πανεπιστήμιο Bath της Αγγλίας. Από το 1987 δραστηριοποιείται στην εκπαίδευση στους Η/Υ ως εισηγητής, υπεύθυνος σπουδών, και ιδιοκτήτης εργαστηρίου ελευθέρων σπουδών πληροφορικής, έχοντας στο ενεργητικό του περισσότερες από 15.000 ώρες διδασκαλίας σε θέματα προγραμματισμού και χειρισμού Η/Υ. Παράλληλα, ως ειδικός επιστήμων σε θέματα ανάλυσης και σχεδίασης συστημάτων Η/Υ του Υπουργείου Αιγαίου και Nησιωτικής Πολιτικής, έχει αναλάβει τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη πρωτοποριακών πληροφοριακών συστημάτων για τον Δημόσιο τομέα.

Συγγραφέας: Χατζηγιαννάκης Νίκος Μ.
Εκδότης: Κλειδάριθμος
Έτος έκδοσης: 2012
ISBN: 960-461-498-3
Σελίδες: 664
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Ηλεκτρονικοί υπολογιστές – Γλώσσες προγραμματισμού

Τιμή σε ιστοσελίδες: 46.50 €