Η γη τρέμει!

Περιγραφή
Ο κόσμος γύρω μας αλλάζει με μεγάλη ταχύτητα κι ακόμα μεγαλύτερη ένταση, με ριζικές ασυνέχειες και με πολλές απροσδόκητες ανατροπές. Η σύγχυση αναφορικά με τις επιπτώσεις αυτών των μεταβολών στις ζωές μας, περισσεύει. Όταν φθάσει στο σπίτι η Κοκκινοσκουφίτσα θα βρει την καλή γιαγιά νατην περιμένει ή τον κακό λύκο που θέλει να τη φάει; Τελικά, ποιες από αυτέςτις μεταβολές συνιστούν απειλές, και ποιες ευκαιρίες;
Επιχειρώντας την εμβάθυνση και τη βελτίωση της αντίληψής μας για τον τρόπο που λειτουργούν τα πράγματα, το βιβλίο κάνει μία συναρπαστική περιδιάβαση του κόσμου, του χτεσινού, του σημερινού και αυτού που έρχεται, με όχημα τις κατασκευές.
Στον σύγχρονο θαυμαστό κόσμο της εικονικής πραγματικότητας, η χειροπιαστή υλικότητα των κτιρίων συνιστά ένα πολύ ιδιαίτερο και θετικό, σχεδόν εναλλακτικό χαρακτηριστικό, στην επιχειρούμενη προσπάθεια κατανόησης της πραγματικότητας. “Οι πέτρες έχουν φωνή και μιλάνε!” έγραφε ο Διονύσιος Σολωμός και φρόντιζε να μας υπενθυμίζει ο Άρης Κωνσταντινίδης. Ο Γιώργος Μ. Χατζηστεργίου γεννήθηκε στα Τρίκαλα το 1955. Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο ΕΜΠ και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγγλία. Διατηρεί στην Αθήνα Γραφείο Μελετών ειδικών τεχνικών έργων και είναι μέλος επιστημονικών επιτροπών του ΤΕΕ και του ΥΠΕΧΩΔΕ, καθώς και συγγραφέας των βιβλίων “ΣύνΕργον” με αντικείμενο τεχνολογικά και οικονομικά ζητήματα των κατασκευών. Στον κόσμο των ιδεών έχει εμφανιστεί με μια σειρά δοκιμίων στο Βήμα της Κυριακής και στα “Ενθέματα” της Κυριακάτικης Αυγής, όπου με όχημα τις κατασκευές και τα τεχνικά έργα επιχειρείται η διερεύνηση γενικότερων κοινωνικών εξελίξεων. Στον χώρο της λογοτεχνίας έχει εμφανιστεί πρώτα με το βιβλίο του “Μικρή πόλη, μεγάλα μυστικά” (εκδόσεις Αλεξάνδρεια) και με το μυθιστόρημα “Σου έχει μείνει καθόλου περιουσία;”.

Συγγραφέας: Χατζηστεργίου Γιώργος Μ.
Εκδότης: Αλεξάνδρεια
Έτος έκδοσης: 2009
ISBN: 960-221-463-5
Σελίδες: 264
Σχήμα: 18χ18
Κατηγορίες: Αρχιτεκτονική, Πολεοδομία
Σειρές: Χώρος και Κοινωνία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 15.76 €