Η γητεύτρα της Φλωρεντίας

Περιγραφή
Ένας ψηλός, κιτρινομάλλης νεαρός Ευρωπαίος ταξιδευτής, που αποκαλεί τον εαυτό του “Μογγόλο της Αγάπης” φτάνει στην Αυλή του πραγματικού Μεγάλου Μογγόλου, του αυτοκράτορα Άκμπαρ, με μια απίθανη ιστορία να διηγηθεί, και ταράζει ολόκληρη την πρωτεύουσα. Ο ξένος ισχυρίζεται ότι είναι γιος μιας χαμένης πριγκίπισσας, της νεότερης αδελφής του παππού του Άκμπαρ: της “Κυράς Μαύρα Μάτια”, μιας καλλονής με σαγήνη μαγική, που πιάστηκε αιχμάλωτη από έναν πολεμιστή Ουζμπέκο, στη συνέχεια από τον σάχη της Περσίας για να καταλήξει ερωμένη κάποιου Αργκάλια, τυχοδιώκτη και αξιωματούχου στο στρατό του σουλτάνου. Όταν ο Αργκάλια επέστρεψε στην πατρίδα του με την αγαπημένη του, ολόκληρη η πόλη γοητεύτηκε από την παρουσία της.
Άραγε, είναι αληθινή η ιστορία του μυστηριώδους ξένου; Και αν ναι, τι συνέβη στη χαμένη πριγκίπισσα; Και αν ο ξένος λέει ψέματα, πρέπει να πεθάνει;
Η ιστορία μιας γυναίκας που προσπαθεί να ορίσει το πεπρωμένο της σ’ έναν κόσμο που τον διαφεντεύουν άντρες. Η ιστορία δύο πόλεων στην ακμή τους, της ηδονιστικής μογγολικής πρωτεύουσας και της αισθησιακής Φλωρεντίας, τόσο διαφορετικών μα και τόσο ίδιων.

Συγγραφέας: Rushdie Salman 1947-
Μεταφραστής: Μπαμπασάκης Γιώργος-Ίκαρος
Εκδότης: Ψυχογιός
Έτος έκδοσης: 2009
ISBN: 960-453-512-9
Σελίδες: 423
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Αγγλόφωνη πεζογραφία (Ινδία) – Μυθιστόρημα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 13.22 €