Η γένεσις του λόγου

Περιγραφή
Οι κορυφαίοι των σύγχρονων επιστημόνων συμφωνούν ότι ο άνθρωπος είναι γέννημα της πανσπερμίας του σύμπαντος. Συνεκδοχικά και ο Λόγος είναι συμπαντικός, καθώς ο άνθρωπος επιχειρεί δι’ αυτού να γνωρίση τον Δημιουργό με την λεκτική και την μαθηματική έκφρασι.
Η προσεκτική μελέτη των ευρωπαϊκών γλωσσών οδηγεί στην διαπίστωσι ότι η παναρχαία Ελληνική είναι πολύ παλαιοτέρα των χρονικών ορίων, εντός των οποίων την περιχαρακώνουν οι γνωστοί και ακαταπόνητοι πολέμιοί της. Αυτή η παμμήτωρ γλώσσα βρίσκεται αυτουσία ή μεταλλαγμένη μέσα σε όλες τις διαλέκτους του πολιτισμένου κόσμου. Ανθεκτική δια μέσου των αιώνων, αυθεντική και διαρκώς μεταλλασσομένη, όπως οι ιοί, κατόρθωσε να πλάσει πλήθος τοπικών διαλέκτων σε όλους τους κυτταρικούς πολιτισμούς του πλανήτη, λόγω της υπεροχής του συστήματός της και της συμπαντικής της καταγωγής που δεν είναι ούτε σχήμα λόγου ούτε εξωπραγματική αντίληψη.
Το βιβλίο αυτό επιχειρεί βαθειά διείσδυση στην ιστορία γενέσεως του Ελληνικού Λόγου και καταρρίπτει πολλούς μύθους, όπως π.χ. ότι η Γραμμική Β΄ αφορούσε μόνο σε καταλογραφήσεις, καθώς για πρώτη φορά αποκρυπτογραφούνται εκπληκτικά αφηγηματικά κείμενα με βάση το συλλαβάριο του Μ. Βέντρις.
Επίσης διεκτραγωδεί την νεωτέρα περιπέτεια της Ελληνικής από την εποχή του Ψυχαρισμού μέχρι την σημερινή εποχή του εκλατινισμού της και καταρρίπτει με ιστορικά και νεώτερα στοιχεία γλωσσσολόγων τον Φοινικισμό και τον Ινδοευρωπαϊσμό.Ο Κώστας Δούκας γεννήθηκε στην ΑΒήνα το 1937. Είναι δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ, και έχει τιμηθή με το βραβείο του ιδρύματος Μπότση. Είναι απόφοιτος και διπλωματούχος Μεταφραστικού του Γαλλικού Ινστιτοότοο Αθηνών. Έχει ασχοληθεί εμπεριστατωμένα με την αρχαιοελληνική και ιδιαίτερα με την ομηρική γραμματεία και έχει συγγράψει πολλά βιβλία, με τα οποία έχει προάγει την ιστορική έρευνα, ιδίως όσον αφορά στην εποχή κατά την οποία έζησε και έγραψε ο Όμηρος, τον οποίο ταυτίζει με τον πρωτοήρωα των επών Οδυσσέα, στηριζόμενος σε στοιχεία, που προκύπτουν από την Ιλιάδα και την Οδύσσεια. Από τα πιο σημαντιχά έργα του είναι η μετάφρασις της Ιλιάδος και της Οδύσσειας με μεγίστη προσέγγισι στις ρίζες και τις λέξεις του Ομήρου, που κυκλοφορεί σε επανειλημμένες εκδόσεις από τους εκδοτικούς οίκους “Γεωργιάδης” και “Ιδεοθέατρον”, καταδεικνύοντας έτσι ότι η σύγχρονη καθομιλουμένη των Ελλήνων χρησιμοποιεί και εκφέρει με τον ίδιο τρόπο άνω του 80% των ομηρικών λέξεων αυτούσιων για να εκφρασθεί. Με το τελευταίο του βιβλίο “Η γένεσις του λόγου”, ο συγγραφέας αναζητεί με διεισδυτικότητα και πειστική επιχειρηματολογία την αρχή δημιουργίας της Ελληνικής γλώσσας στα βάθη των αιώνων και αποκρυπτογραφεί για πρώτη φορά αρκετές πινακίδες της Γραμμικής Β με βάσι το συλλαβάριο του Μ. Βέντρις. Από τα κείμενα που αποκαλύπτονται, προκύπτει ο μηχανισμός που ωδήγησε τους Μυκηναίους, τους Μινωίτες.τους Πυλίους κ.ά. στην επινόησι της ΓΓΒ, καταρρίπτεται ο μύθος ότι η Γραμμική Β εχρησιμοποιείτο μόνο για καταλογογραφήσεις και επιβεβαιώνεται ότι οι πανάρχαιοι Έλληνες μιλούσαν με τον ίδιο τρόπο που μιλούν οι σύγχρονοι απόγονοί τους.

Συγγραφέας: Δούκας Κώστας
Εκδότης: Γεωργιάδης – Βιβλιοθήκη των Ελλήνων
Έτος έκδοσης: 2007
ISBN: 960-316-420-8
Σελίδες: 383
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Ελληνική γλώσσα – Ιστορία, Γραφή, Γραφή – Ιστορία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 12.57 €