Η γάτα του Σρέντινγκερ

Περιγραφή
Παίζει ο Θεός ζάρια; Είναι αυτή η ζωή, η κόλαση κάποιου άλλου κόσμου; Μπορεί ο θάνοτος να μην είναι τόσο οριστικός όσο πιστεύουμε; Πολύ πιθανό, απαντά ο Αυστριακός φυσικός Έρβιν Σρέντινγκερ. Και η “γάτα” του τον επιβεβαιώνει: Ό, τι φαίνεται δεν είναι και ό,τι είναι δε φαίνεται.
Πάνω σ’ αυτό το σκεπτικό, ο συγγραφέας, αριστοτέχνης του λογοτεχνικού απροόπτου, στήνει μια τεράστια αφηγηματική οθόνη για να υφάνει τη δική του λογοτεχνική εκδοχή του παράδοξου της γάτας του Σρέντινγκερ, ενός παράδοξου που θεμελιώνει τη νέα κβαντική ηθική.
Ακολουθώντας τα ίχνη του αγαπημένου του φυσικού, ο Γεράσιμος Θεοδόσης προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία στον αναγνώστη να αποφασίσει αν η αλήθεια είναι ένας χαμένος θησαυρός που πρέπει να ανακαλύψει ή θα απολείσει την ύπαρξή του, εφόσον δεν υπάρχει τρόπος να τον βρει.Ο Γεράσιμος (Μάκης) Θεοδόσης γεννήθηκε το 1962 στην Πάτρα. Σπόυδασε νομικά στην Αθήνα. Είναι διδάκτορας του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης και διδάσκει Συνταγματικό Δίκαιο. Από το 1998 διευθύνει τις νομικές υποθέσεις του Υπουργείου Τύπου και ΜΜΕ σε ευρωπαϊκά θέματα. Έργα του είναι: “Το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας” (Εκδόσεις Αντ. Ν. Σάκκουλα, 1991), “Gerichtskontrolle der parlamentarischen Geschaftsordnungen in Griechenland, Frankreich und der Bundesrepublik Deutschland” (Dunker & Humblot, 1996) “Η ελευθερία της τέχνης” (Εκδόσεις Καστανιώτη, 2000). Επίσης τα μυθιστορήματα: “Μια ερωτική τραγωδία” (Εκδόσεις Καστανιώτη, 1999), “Ανάμεσα στο μηδέν και το άπειρο” (Εμπειρία Εκδοτική, 2000), “Ένας ξεχασμένος αιώνας” (Εμπειρία Εκδοτική, 2001), “Τόση βροχή για μια απουσία” (Εκδοτικός Οίκος Α.Α. Λιβάνη, 2003).

Συγγραφέας: Θεοδόσης Γεράσιμος
Εκδότης: Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Έτος έκδοσης: 2004
ISBN: 960-14-0968-8
Σελίδες: 471
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Νεοελληνική πεζογραφία – Μυθιστόρημα
Σειρές: Ελληνική Λογοτεχνία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 12.72 €