Η ανάπτυξη του ανθρώπου

Περιγραφή
Η ανάπτυξη του ανθρώπου ξεκινάει με τη σύλληψη και ολοκληρώνεται με το θάνατο. Μέχρι σήμερα υπήρχε ένα κενό στην Ελληνική βιβλιογραφία, καθώς κανένα βασικό εγχειρίδιο αναπτυξιακής ψυχολογίας, δεν περιελάμβανε όλες τις φάσεις της ανάπτυξης.
Η μετάφραση του παρόντος βιβλίου “Η ανάπτυξη τον ανθρώπου” των Craig και Baucum, θεωρήθηκε σημαντική για την κάλυψη αυτού του κενού. Επιδοθήκαμε στο εγχείρημα τούτο έχοντας επίγνωση των δυσκολιών που θα παρουσίαζε η απόδοση των όρων και των εννοιών στην ελληνική γλώσσα, θεωρούμε ότι το όφελος που προκύπτει από την παρουσία του βιβλίου αυτού στην ελληνική βιβλιογραφία αντισταθμίζει τις υστερήσεις και αστοχίες που πιθανόν να υπάρχουν στις αποδόσεις που επιλέξαμε. Ευελπιστούμε ότι οι αναγνώστες θα συμβάλουν στην βελτίωση του εγχειριδίου αυτού σε επόμενη έκδοση.
Η μετάφραση και έκδοση του βιβλίου αυτού στη γλώσσα μας αποτελεί ένα πολύτιμο βοήθημα για τους έλληνες φοιτητές ψυχολογίας, ιατρικής, παιδαγωγικών σχολών, δασκάλων, νηπιαγωγών, βρεφοκόμων, καθώς επίσης, για τους εκπαιδευτικούς, επαγγελματίες της ψυχικής υγείας, ψυχολόγους, ψυχιάτρους και κοινωνικούς λειτουργούς. Από τη μελέτη του βιβλίου μπορούν να ωφεληθούν και οι γονείς, καθώς διαβάζεται ευχάριστα από κάθε μητέρα και πατέρα και θα τους οδηγήσει να κατανοήσουν τις γνωστικές και συναισθηματικές διεργασίες που συντελούνται σε όλη τη διάρκεια της ζωής των ατόμων.
(από τον πρόλογο του βιβλίου)

Συγγραφέας: Craig Grace J., Baucum Don
Επιμελητής: Βορριά Παναγιώτα
Μεταφραστής: Ιωαννίδου Άννα
Εκδότης: Εκδόσεις Παπαζήση
Έτος έκδοσης: 2008
ISBN: 960-02-2264-9
Σελίδες: 531
Τόμος: 2
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Ψυχολογία, Εξελικτική
Σειρές: Ψυχολογία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 36.91 €