Η έβδομη μάστιγα

Περιγραφή
Είναι η πιο τρομακτική νόσος στην ιστορία. Έκανε τους ανθρώπους εχθρούς με το γείτονά τους, μετέτρεψε τους πολιτισμένους σε βαρβάρους, ερήμωσε πόλεις και χωριά, ξεχείλισε τα νεκροταφεία. Τώρα, σε ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα που συνδυάζει περιπέτεια και επιστημονική γνώση, ρομαντισμό και τρόμο, δύο εποχές έρχονται κοντά με το μικροσκοπικό, απειροελάχιστο συνδετικό κρίκο ενός βακτηρίου – τον αόρατο σπόρο μιας νέας μορφής πανώλης.
Το 1348 ένας Ισπανός γιατρός υπό δυσμένεια διασχίζει ένα σκηνικό φρίκης ταξιδεύοντας προς την Αβινιόν της Γαλλίας. Από εκεί θα σταλεί σε μια ακατόρθωτη αποστολή στην Αγγλία, με σκοπό να σώσει τη βασιλική οικογένεια από το Μαύρο Θάνατο. Σε ένα μελλοντικό κόσμο που ζει υπό την τυραννία των υγειονομικών υπηρεσιών, μια επιστήμονας εξαπολύει άθελά της έναν τρόμο που είχε μείνει αδρανής επί αιώνες.
Από τις πρωτόγονες θεραπευτικές μεθόδους του Μεσαίωνα στη βιοϊατρική αστυνομοκρατία του κοντινού μέλλοντός μας, στο βιβλίο “H έβδομη μάστιγα” αποτυπώνεται παραστατικά μια συναρπαστική κούρσα ενάντια στο χρόνο και το μαζικό όλεθρο. Γιατί η ύστατη ελπίδα της ανθρωπότητας για επιβίωση δεν μπορεί να προέλθει παρά μόνο από το πιο σκοτεινό και βασανισμένο παρελθόν.
“Σφίγγοντας ένα παμπάλαιο βιβλίο στο στήθος του, ο Ρόμπερτ Σάριν κάθισε προσεκτικά σε μια ξεχαρβαλωμένη ξύλινη κουνιστή πολυθρόνα και μετακίνησε τις δύσκαμπτες αρθρώσεις του μέχρι να βρει μια κάπως αναπαυτική θέση. Όταν βολεύτηκε, ακούμπησε το βιβλίο στα γόνατά του και σταύρωσε τα χέρια πάνω στο χαραγμένο δερμάτινο εξώφυλλο. Λικνιζόταν μαλακά, με το νου του να κατατρώγεται από την ανησυχία πώς θα τα κατάφερνε ν’ αντεπεξέλθει στην επόμενη μέρα και μετά στη μεθεπόμενη χωρίς να σκοντάψει πάνω σε κάποιο τρομερό πρόβλημα που να μην είχε τα απαιτούμενα εφόδια να το προλάβει. Στύλωσε το κενό του βλέμμα στην υπερήλικη γυναίκα στο κρεβάτι εκεί δίπλα· τα ακίνητα μάτια της ήταν καρφωμένα στην αχυρένια σκεπή σάμπως να αναζητούσε σημάδια κάποιου μικρού παρασιτικού πλάσματος που θα έκανε την ανοησία να εμφανιστεί στο πεντακάθαρο σπιτικό της”.Η Αν Μπένσον είναι απόφοιτη του Κολεγίου της Ουψάλα και του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης. Ζει στο Κονέκτικατ με το σύζυγο και τις κόρες της και είναι ενεργό μέλος της κοινότητάς της. Έχει γράψει τα βιβλίο “The Burning Road” και “H Έβδομη Μάστιγα” όπου συνδυάζει το πάθος της για τη μεσαιωνική ιστορία με τις σπουδές της στη βιολογία.

Συγγραφέας: Benson Ann
Μεταφραστής: Σακελλαροπούλου Χριστιάννα Ε.
Εκδότης: Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Έτος έκδοσης: 2006
ISBN: 960-14-1198-4
Σελίδες: 703
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Αμερικανική πεζογραφία – Μυθιστόρημα
Σειρές: Ξένη Λογοτεχνία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 14.07 €