Η άλλη όψη της ασθένειας

Περιγραφή
[…] Τίθεται το ερώτημα, τι είναι η αρρώστια; Τι ακριβώς μας περιορίζει; Τι μας κάνει κακόκεφους, μίζερους και ανελεύθερους; Η αρρώστια έρχεται από έξω; από τα μικρόβια; Γιατί στην ασθένεια να ψάχνουμε πάντα κάτι έξω από τον άνθρωπο για να βρούμε αυτό που μας αρρωσταίνει; Γιατί η ασθένεια να εξαιρείται από τον καθολικό νόμο της αιτίας και του αποτελέσματος που υφίσταται στο φυσικό επίπεδο;
[…] Η υγεία είναι μια κατάσταση δυναμικής ισορροπίας, ένα ποτάμι που ρέει αβίαστα. Σε αυτή την κατάσταση ο άνθρωπος είναι σε επαφή με την πραγματικότητα, σε επαφή με τις διάφορες καταστάσεις της ζωής, με τις σχέσεις του, με το περιβάλλον του εν γένει. Η συνειδητοποίηση της πραγματικότητας είναι ταυτόσημη με την έννοια της υγείας, την κατάσταση πληρότητας και ευδαιμονίας.
Ο συγγραφέας τον βιβλίου με τρόπο απλό, εύληπτο και εξαιρετικά άμεσο κάνει σαφές ότι η νόσος δεν είναι συμφορά αλλά ευλογία, γιατί είναι ο τρόπος με τον οποίο η φύση μας προσπαθεί να αποκαταστήσει την ισορροπία της, την οποία ο ασθενής διατάραξε από άγνοια, και να μας προφυλάξει από τις ολέθριες συνέπειες που μπορεί να έχει για την ψυχοσωματική μας υπόσταση η διατάραξη αυτής της ισορροπίας.
π. Φιλόθεος ΦάροςΟ Ιωάννης Κωνσταντάρας γεννήθηκε το 1956 στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ολοκλήρωσε τις σπουδές του με την ειδικότητα του Γενικού Ιατρού το 1984. Παράλληλα το 1986 απέκτησε το δίπλωμα του Ομοιοπαθητικού Ιατρού από την Ε.Ε.Ο.Ι. (Ελληνική Εταιρεία Ομοιοπαθητικής Ιατρικής) καθώς και από τη LIGA Medicorum Homeopathica Internationalis (Διεθνή Εταιρεία Ομοιοπαθητικής Ιατρικής). Από το 1986 μέχρι σήμερα ασκεί το επάγγελμα του ομοιοπαθητικού ιατρού και από το 1991 διευθύνει το Ιατρικό Κέντρο Κλασικής Ομοιοπαθητικής και Εναλλακτικών Θεραπειών “Βήμα Υγείας” στη Θεσσαλονίκη, με συνεργάτες ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων. Όπως αναφέρει, “η δημιουργία του κέντρου εξυπηρετεί την ανάγκη αποκατάστασης της ισορροπίας ολόκληρης της ανθρώπινης υπόστασης. Βασίζεται στη συμβατική ιατρική με στόχο τη διάγνωση της νόσου και στην ομοιοπαθητική ιατρική με στόχο τη θεραπεία”. Έχει λάβει μέρος σε συνέδρια και σεμινάρια με εργασίες, μελέτες, παρουσιάσεις και βρίσκεται σε επαφή και συνεργασία με σύγχρονους δασκάλους της ομοιοπαθητικής τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Επίσης έχει διδακτική πείρα ως εκπαιδευτής ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων στην ομοιοπαθητική ιατρική στο πλαίσιο της Ε.Ε.Ο.Ι. “Η άλλη όψη της ασθένειας” είναι το πρώτο του βιβλίο.

Συγγραφέας: Κωνσταντάρας Ιωάννης
Εκδότης: Πάπυρος Εκδοτικός Οργανισμός
Έτος έκδοσης: 2012
ISBN: 960-486-055-0
Σελίδες: 163
Σχήμα: 21χ14

Τιμή σε ιστοσελίδες: 10.35 €