Ζυμαρικά τα διάσημα

Περιγραφή
“Τα ζυμαρικά συντελούν στην ευτυχία”, λέει ένας ναπολιτάνικος μύθος, που υποστηρίζει ότι τα ζυμαρικά επινοήθηκαν στη Νάπολι το 1220 από κάποιον μάγο. Ο “Κίκο”, όπως ονομαζόταν ο μάγος, μελετούσε αρχαία κείμενα και πειραματιζόταν πάνω από καζάνια, κάνοντας αλχημείες. Μία ημέρα, ενθουσιασμένος είδε ότι κατάφερε να παρασκευάσει ένα έδεσμα τόσο γευστικό που σίγουρα θα χάριζε ευτυχία σε όλους τους ανθρώπους! Δεν ήταν άλλο από τα ζυμαρικά με την περίφημη σάλτσα ναπολιτάνο.
Η συνταγή αυτή έφτασε στα αυτιά του βασιλιά από μία περίεργη γειτόνισσα, την Τζοβανέλλα, που ισχυρίστηκε ότι της τη φανέρωσε κάποιος άγγελος στον ύπνο της. Ο βασιλιάς διέταξε να την επιβραβεύσουν δεόντως για τη σπουδαία ανακάλυψη της που συντελούσε στην ανθρώπινη ευτυχία. Μπορεί η ιστορία αυτή να ξεχάστηκε… τα ζυμαρικά όμως έγιναν ένα από τα πιο διάσημα και αγαπημένα πιάτα παγκοσμίως!
Αποτελούν σημαντικό κεφάλαιο πλέον στη σύγχρονη διατροφή των Ελλήνων και δεν λείπουν από την κουζίνα καθώς ταιριάζουν με μεγάλη ποικιλία υλικών. Το “ζυμαρικά τα διάσημα”, το δεύτερο της σειράς βιβλίων με εξειδικευμένο γευστικό περιεχόμενο, δεν απευθύνεται μόνο σε αυτούς που αγαπούν τα ζυμαρικά, αλλά και σε όσους φιλοδοξούν να τα αγαπήσουν. Είμαι σίγουρη ότι θα το απολαύσετε, δημιουργώντας ελκυστικά εδέσματα για τα αγαπημένα σας πρόσωπα.
Καλή σας όρεξη.Η Μαρία Λόη, πρώην ειδήμων Δημοσίων Υποθέσεων και Κυβερνητικών θεμάτων, είχε αναλάβει στο παρελθόν projects μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών και κοινοπραξιών, όπως στην Texaco, στη Nokia, στην αλυσίδα Sheraton Hotels και στη Net Hold International, πριν αποφασίσει να αντιμετωπίσει καινούργιες προκλήσεις με επίκεντρο τη γαστρονομία.
Διηύθυνε το δικό της σόου μαγειρικής σε μια από τις πιο επιτυχημένες πρωινές εκπομπές στην Ελλάδα, πρώτα στον ΑΝΤ1 με την Ελένη Μενεγάκη και κατόπιν στο MEGA. Σαγηνεύοντας με τη μαγειρική της τέχνη εκατομμύρια θεατών όλων των ηλικιών, και ειδικά αυτών μεταξύ 15 με 45 χρόνων (το 40-60% της θεαματικότητας), η Μαρία Λόη συνδύασε με επιτυχία τις δραστηριότητές της στην τηλεόραση με την έκδοση του εβδομαδιαίου περιοδικού “Κουζινο-Μαγειρέματα”, που διανεμόταν μαζί με την εφημερίδα Έθνος.
Παράλληλα εξέδωσε το επιτυχημένο της βιβλίο “Αρχαίων Δείπνον” σε συνεργασία με την επιτροπή “Ολυμπιακοί Αγώνες Αθήνα 2004”.
Σήμερα, ετοιμάζει μια σειρά 12 βιβλίων γαστρονομίας και διατροφής σε συνεργασία με διακεκριμένους διατροφολόγους και την εταιρεία Mοτίβο Α.Ε. στην Ελληνική και σε άλλες 7 διεθνείς γλώσσες.
Μεταξύ άλλων, προετοιμάζει μια σειρά ημίωρων εκπομπών Ελληνικής διατροφής που θα προβληθεί στο μεγάλο αμερικανικό δίκτυο PBS
και όχι μόνο.

Συγγραφέας: Λόη Μαρία
Εκδότης: Πήγασος Εκδοτική ΑΕ
Έτος έκδοσης: 2007
ISBN: 960-8305-17-9
Σελίδες: 177
Σχήμα: 23χ22
Κατηγορίες: Μαγειρική (Ζυμαρικά)
Σειρές: Κουζίνα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 8.98 €